Fångarna på fortet plockas bort – beslutet efter tragiska beskedet

Agneta Sjödin, Fångarna på Fortet
Exklusivt

Fångarna på Fortet har kantats av en del svåra skador genom åren.
Nu plockas programmet bort efter det tragiska beskedet.
Här är anledningen!
Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”
0:39

Efter reklamen: Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”

(0:39)

Slå på ljud

Succéprogrammet Fångarna på fortet har haft en given plats i tv-rutan och underhållit tittarna i över 30 års tid.

Under fredagskvällen är det dags igen för det fjärde avsnittet i ordningen och nu tar inga mindre än puckelpiståkaren Walter Wallberg, 22, sångerskan Wiktoria Johansson, 25, och stylisten Jonas Hallberg, 51, plats i det ena laget för att göra upp om vinsten.

De ställs emot skidåkaren Sara Hector, 30, youtubern Ben Mitkus, 27, och matbloggaren Camilla Hamid, 30.

Skadorna genom åren – riktas nu kritik mot programmet

Men efter förra veckans avsnitt där influensern Alice Stenlöf, 26, var med om ett fall som på kameran såg brutalt ut, kom det in en hel del kritik mot programmet.

Dags att förnya underhållning. Många program på TV4 håller tyvärr 90-tals standard i dagsläget. Dessutom på bästa sändningstid. Sen har vi Stormares manus som hade passat bättre i Bolibompa. Nä, tillbaka till ”idébordet” TV4”, kommenterade en tittare på TV4:s Instagram.

Sanningen är den att det genom alla år har varit svårt att undvika skador i fängelsecellerna där de medverkande genomför uppdrag. Läs om några av de mest brutala skadorna nedan:

Sångaren Anna Book, 51, fick 2016 en järnstång i magen med full kraft och fördes iväg med ambulanshelikopter. Hon började kräkas och kollapsade därefter medvetslös.

Skådespelaren Tina Leijonberg, 60, bröt båda fötterna vid fotknölarna år 1996. Följden till detta var att hon fick sitta i rullstol i hela tre månader efter olyckan.

År 2010 hamnade fotomodellen Marcus Schenkenberg, 54, hängandes upp och ner med ett rep runt halsen efter att en vajer inne i cellen gått av.

Rickard Olsson gör comeback i TV-rutan

Se klippet här!

Därför utgår Fångarna på fortet – sanningen bakom beslutet

Nu kommer beskedet att det populära programmet plockas bort från tablån. Detta efter den tragiska nyheten att drottning Elizabeth under gårdagen lämnade oss.

Det kommer nämligen under både fredagen och lördagen att sändas en ny dokumentär Drottning Elizabeth - ett kungligt liv på kanalen för att hedra drottningens gärning. Något som Ina Kokalari, pressansvarig på TV4 skriver till Hänt i ett privat meddelande.

Till följd av detta kommer tablån att behöva korrigeras och reprisen av Fångarna på fortet utgår.

Det stämmer, dock bara repriser. På Sjuan ikväll är en repris av Mord i paradiset och på TV4 imorgon är det en repris av Fångarna på fortet”, förklarar Ina och berättar att både Fångarna på Fortet och Mord i paradiset ersätts av den nya dokumentären.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN