LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tv-tittarnas kritik mot Fångarna på fortet - efter influencerns tuffa fall

02 sep, 2022 
Ebba S. Dahlman
Fångarna på fortet har sänts på tv i över 30 år.
Under årens gång har olyckor oturligt nog inte gått att undvika.
Nu reagerar följarna starkt efter influencerns fall.
Annons
Alice Stenlöfs besked om kärlekslivetBrand logo
Alice Stenlöfs besked om kärlekslivet

Tv-programmet där kändisarna tävlar om nycklar och ledtrådar i olika kreativa fängelseceller, för att till slut få komma in i skattkammaren – Fångarna på fortet är äntligen tillbaka i tv-rutan igen!

I fredagens program, som är det tredje i ordningen denna säsong, var det Let's dance-tema på de deltagande kändisarna. Det blå laget; Tony Irving, 56, Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 24, och Michelle Coleman, 28, tävlade mot det röda laget; Michel Torneus, 36, David Lindgren, 40, och Alice Stenlöf, 26.

Men efter att en av deltagarna var med om ett tufft fall, reagerar nu tv-tittarna.

Okända olyckorna i Fångarna på fortet – genom åren

Programmet Fångarna på fortet hade premiär år 1990 och är fortfarande ett älskat underhållningsprogram för hela familjen. Men under 32 år har det varit svårt att undvika ett och annat missöde på fortet. Här är några av de mest minnesvärda.

Annons

År 2010 hamnade fotomodellen Marcus Schenkenberg, 54, hängandes upp och ner med ett rep runt halsen efter att en vajer inne i cellen gått av.

– Jag föll rakt ner i marken. Jag landade på nacken med en hård smäll. Jag var helt borta i huvudet och undrade bara varför ingen av mina lagkamrater hurrade eftersom jag fått tag i koden, berättade Schenkenberg efteråt för Aftonbladet.

Sångaren Anna Book, 51, fick en järnstång i magen med full kraft år 2016 och tvingades åka ambulanshelikopter som följd. Järnstången skulle hon skjuta framför sig när något gick fel. Hon började kräkas och kollapsade därefter medvetslös.

När Jon Henrik Fjällgren, 35, var med i programmet år 2019 bröt han foten. Detta efter att ha snubblat på ett rullband inne i en av cellerna. Han fördes till sjukhus på direkten och där konstaterade man sprickan i smalbenet och artisten gipsades.

Skådespelaren Tina Leijonberg, 60, bröt båda fötterna vid fotknölarna år 1996. Detta efter att ha missbedömt avståndet under ett hopp ner till skattkammaren. Olyckan var allvarlig och Tina fick sitta i rullstol i hela tre månader efter inspelningen.

Annons

TV4-profilen Roddy ”Hero” Benjaminsson, 53, känd från Gladiatorerna, råkade även han ut för en olycklig händelse när han tävlade på Fort Boyard år 2014. Hero tävlade i grenen ”Stigbygeln” när en järnkrok släppte i fästet och träffade honom i huvudet. Såret var ytligt och kunde sys på fortets sjukstuga.

Tv-tittarnas kritik mot fångarna på fortet - efter influencerns tuffa fall

Fredagens avsnitt av Fångarna på fortet är också fyllt av spänning. Influencern Alice Stenlöf är med om ett tufft fall när hon är inne i en av fortets många fängelseceller.

Hon ska försöka samla på sig tomater och måste ta sig över ett hinder, närmare bestämt en bassäng av tomatsoppa. Dessvärre är det halt och Alice ramlar handlöst ner i soppan med huvudet före. Som tur är gör hon sig inte illa, men egot fick sig nog en liten smäll.

Annons

– Det här var nog det mest förnedrande i hela mitt liv. Det var djupt och det var kallt, berättar Alice i en synk efteråt.

Här tappar Alice Stenlöf balansen och faller med huvudet före ner i tomatsoppan.
Här tappar Alice Stenlöf balansen och faller med huvudet före ner i tomatsoppan.

TV4 delade klippet på Facebook efter sändningen, varpå tv-tittarna fyllde kommentarsfältet med blandade åsikter.

Alice var kvällens stjärna”, kommenterar en tv-tittare.

Modigt gjort av henne”, konstaterar någon annan som också imponerats av Alice insats.

En riktigt tuff tjej”, hejar ytterligare en glad tittare på.

Men alla röster i kommentarsfältet var inte lika positivt inställda. De lyfte dock ingen kritik mot Alice, men mot programmet som helhet.

Är det inte dags med ett nytt program? Less på Fångarna, tittar inte”, skriver någon.

Dags att förnya underhållning. Många program på TV4 håller tyvärr 90-tals standard i dagsläget. Dessutom på bästa sändningstid. Sen har vi Stormares manus som hade passat bättre i Bolibompa. Nä, tillbaka till ”idébordet” TV4”, påpekar någon mer.

Vi kan dock inte hålla med de sistnämnda kommentarerna – Fångarna på fortet är ju för roligt! Vad tycker du?

FOTO: TV4

Annons