Artikeln innehåller reklamlänkar

Familjens samtal till vännerna – Lill-Babs hastiga farväl: "Där förstod vi att det var kört”

I måndags möttes vi av beskedet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort i cancer, familj och vänner kallades till sjukhuset för att ta farväl. Nu berättar nära vännen Ann-Louise Hansson om sista mötet. ”Barbro var inte medveten om att vi var där. Så illa var det”, säger hon till Expressen.

Det var i tisdags som världen möttes av det tunga beskedet om att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort i cancer, 80 år gammal. Hennes cancerbesked chockerad alla, såväl familj och nära vänner som fans. Men det chockerade också henne själv. Från sjukhussängen tvingades hon ta ett hastigt farväl till sina nära.

En av alla som fick ett samtal av Lill-Babs bror var en av hennes äldsta vänner, Ann-Louise Hanson, 74, som känt lill-Babs sedan hon var 15. Hennes bror förklarade att hon var tvungen att ta sig till sjukhuset för att säga farväl till Lill-Babs.

– Det är min födelsedag i dag och det är lika tufft som det var i går. Men som Barbro sa: Vad som än händer ska livet gå vidare. Men det är tungt och ofattbart. Vi har upplevt så mycket tillsammans. Både hon och Siw var ju idoler för mig, säger Ann-Louise Hanson till Expressen.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

På sjukhuset var det flera som sa farväl till Lill-Babs. Tillsammans med Ann-Louise kom hennes make Bruno Glenmark, 80, och vännen Siw Malmkvist, 81.

– Vi sa vi adjö till henne men Barbro var inte medveten om att vi var där. Så illa var det. Men vi ville få ett avslut på det hela. För jag förstod inte hur nära det var. Jag förstod inte att hon var så sjuk som hon var, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Barbro var ju odödlig, jag trodde att hon skulle klara det där. En jävla fajter som hon var. Men när vi fick se henne i sängen där förstod vi att det var kört. Det är svårt att prata om. Men Siw sa något bra i dag, hennes kropp är död men Barbro finns kvar.

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges största artister.

Hon somnade in tisdagen den 3 april 2018 efter en kort tids sjukdom.

Tillsammans med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. 

Lill-Babs och drottning Silvia. 

Lill-Babs dog av en elakartad cancer.

Lill-Babs och dottern Kristin.

HETAST PÅ HÄNT TV: Penny Parnevik om 17 år äldre pojkvännen Douglas Murray

LÄS OCKSÅ: Malin Berghagens känslosamma farväl till Lill-Babs: ”Fina mamma…”

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagen om sorgen efter Lill-Babs – så minns kändisarna sin vän

Foto: Ibl

SENASTE NYTT!