Artikeln innehåller reklamlänkar

Malin Berghagens känslosamma farväl till Lill-Babs: "Fina mamma..."

Hon berättar om första natten efter mammans död. Sen ber Malin Berghagen skämtsamt Lill-Babs ande att knacka först om hon planerar att komma och hälsa på under dagen.

På tisdagsförmiddagen kom det sorgliga beskedet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, var död. Detta genom att hennes döttrar Kristin Kaspersen48, och Malin Berghagen, 51, berättade att deras mamma gått bort via känslosamma inlägg på Instagram.

I inlägget förklarade de att deras mor åkt in till sjukhus i början av mars, strax före sin 80-årsdag, för hjärtsvikt, men under tiden på sjukhuset upptäcktes också en elakartad cancer. Det var till slut kombinationen av de två sjukdomstillstånden som tog den älskade artistens liv.

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”, skrev systrarna.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Malin fortsatte sedan att lägga ut en hel rad av både känslosamma och informativa inlägg till sina följare under gårdagen. Bland annat informerade hon dem om att kyrkan i Järvsö skulle vara öppen ända till 20.30 för kondoleanser, om hur hela torget i på den lilla orten började fyllas med blommor och hur någon av Lill-Babs fans även hade lämnat blommor utanför hennes port. Malin berättade om hur en kassörska på ICA hade mött henne med en varm blick och sagt att hon beklagade sorgen och tackade för allt kärlek.

I ett av inläggen som publicerades igår kväll skrev dottern också:

”Och mamma ler i sin himmel. Eller så har hon redan börjat spela plump med mormor eller jammar med Rune Öfwerman. Vem vet… Vi äter middag med våra familjer. Det har varit intensiva veckor där vi turats om vid hennes sida. Jag älskar verkligen min familj mer än någonsin. Tack alla för era ord om mamma. Hon ser, känner och hör dom från där hon är. ❤️ Kärlek från oss alla till er.”

I morse fortsatte Malin med att i ett nytt inlägg berätta:

”Fina mamma…. Vår första natt utan dig. Jag sov djupt ska du veta så var inte orolig. Nu ska jag titta på nyhetsmorgon och se deras hyllning till dig. Pappa pratar om dig vid 8.30 tror jag. Jag gör lite te nu, vill du ha? Eller är du ute i hela Sverige och håller om din älskade publik? Det skulle inte förvåna mig alls. Du svävar runt i alla hem och ser till att dom alla mår bra. Det gör du rätt i. Kom förbi när du har tid bara. Jag har tvättstugan idag. Snälla knacka innan du kommer för annars kommer jag bli tok rädd. ? ” Tankar dagen efter.”

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges största artister.

Hon somnade in tisdagen den 3 april 2018 efter en kort tids sjukdom.

Tillsammans med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. 

Lill-Babs och drottning Silvia. 

Lill-Babs dog av en elakartad cancer.

Lill-Babs och dottern Kristin.

Hetast på Hänt-TV: FELIX SANDMAN om mobbningen i skolan: “Våga gå din egen väg”

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagen om sorgen efter Lill-Babs – så minns kändisarna sin vän

LÄS OCKSÅ: Döttrarna berättar om Lill-Babs sjukdom: ”Elakartad cancer”

FOTO: Stella, IBL

SENASTE NYTT!