Lasse Berghagen om sorgen efter Lill-Babs – så minns kändisarna sin vän

Lill-Babs har avlidit 80 år gammal. Vännen och ex-maken Lasse Berghagen minns henne med värme. – Hon har spridit glädje hela sitt vuxna liv, säger han till Aftonbladet.

"Vila i Frid käraste Barbro. Jag vill bara säga Tack. Tack för den du var och för det du gav. Det fanns ingen som du. Som artist och människa. Det du gav oss, din publik och oss, som kom din väg. 25 år sen träffades vi för första gången. En stund sen träffades vi för sista. Du var alltid varm, välkomnande, generös, kärleksfull och såg alla. Vi hyllade dig och du hyllade oss. Du såg mig, då 12 år gammal och bjöd in mig till ditt bord och din familj efter showen. Under dessa år har vi umgåtts i många sammanhang, mest privata. Tack för din kärlek, dina peppande sms, din vänskap, ditt stöd och din person. Tack för dina barn Malin, Kristin och Monika och deras barn, som många blivit en stor del av min egna familj under åren på olika sätt. Jag älskar dig Barbro. Vi kommer sakna dig här på alla sätt. Och aldrig glömma dig.. Hoppas du får umgås med gamla vänner där uppe och skratta och att du får vila. Du gav oss allt. Din publik, och dina nära. All kärlek till din familj, dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn och dina syskon i denna svåra stund. Tack Barbro. Vila i frid"

"Så otroligt sorgligt. Tack för all kärlek och GLÄDJE du spred till oss alla".

"Fina, kära och goa Barbro. Alltid så omtänksam och vänlig. Så godhjärtad, peppande och positiv. Du har betytt så mycket för så många. Vi kommer att sakna dig! Sov gott!"

"Älskade Barbro, sov gott!"

"En otroligt varm godhjärtad människa. Glad att jag fick lära känna dig och din kärlek var oslagbar Barbro."

"Obeskrivligt sorgligt. Jag tänker på alla dina barn och barnbarn och alla dom som fick din kärlek och omtanke varje dag. Jag som fick en liten skärva varje gång vi sågs känner mig helt tom. Förevigt i mitt hjärta"

"Öppnar dörren och ser ett snöhjärta precis utanför. Det hjärtat är för Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Mina tankar går till hennes fina döttrar, barnbarn, släkt och nära vänner! Kärlek och kraft till er och massor med kramar"

"Fina Barbro - Vila i frid. Alla mina tankar går till alla er i familjen nu i denna svåra tid. En mer kärleksfull ängel än Barbro kan himlen inte få..."

"Finaste Barbro. Den här bilden är så vacker, den säger så mycket. All kärlek till din familj.
Sov i ro. 
Uno"

Idag kom beskedet. Den folkkära artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson har avlidit 80 år gammal. Hennes döttrar Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48, bekräftade dödsfallet på Instagram, och nu berättar Lill-babs vän och ex-man Lars “Lasse” Berghagen, 72, om sorgen.

– Jag tror hon betytt oerhört mycket för svenska folket. Hon har spridit glädje hela sitt vuxna liv, sedan hon var tonåring och varit generös på alla sätt. Det är nog många som är ledsna idag och känner saknad, säger han till Aftonbladet.

Han berättar att han har varit och jobbat i USA, men åkte hem till Sverige i förrgår för att besöka henne på sjukhuset tillsammans med deras gemensamma dotter Malin Berghagen.

– Då var hon inte nåbar utan sov så gott.

– Jag kunde kanske ha kommit hem lite tidigare, men det gick ju väldigt fort på slutet, säger han.

Det han kommer minnas är hennes kärlek till publiken och till sitt jobb. Och det är fler som minns Lill-Babs med värme.

“Alla mina tankar går till alla er i familjen nu i denna svåra tid. En mer kärleksfull ängel än Barbro kan himlen inte få…” skriver Pernilla Wahlgren på sin Instagram.

Rapparen Petter Askergren var med i den första säsongen av Så mycket bättre tillsammans med Lill-Babs.

“En otroligt varm godhjärtad människa. Glad att jag fick lära känna dig och din kärlek var oslagbar Barbro”, skriver han bredvid en emoji föreställande ett brustet hjärta.

“Fina, kära och goa Barbro. Alltid så omtänksam och vänlig. Så godhjärtad, peppande och positiv. Du har betytt så mycket för så många. Vi kommer att sakna dig! Sov gott!” skriver Niklas Strömstedt på sin Instagram.

Sångerskan Sarah Dawn Finer har flera gånger jobbat ihop med Lill-Babs. Hon berättar att hon bara var tolv år gammal när hon för första gången mötte stjärnan och tackar henne för allt stöd och kärlek genom åren.

“Jag älskar dig Barbro. Vi kommer sakna dig här på alla sätt. Och aldrig glömma dig.. Hoppas du får umgås med gamla vänner där uppe och skratta och att du får vila. Du gav oss allt. Din publik, och dina nära. All kärlek till din familj, dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn och dina syskon i denna svåra stund. Tack Barbro. Vila i frid”.

 

LÄS ALLA HYLLNINGAR TILL LILL-BABS HÄR:

LÄS OCKSÅ: Döttrarna berättar om Lill-Babs okända sjukdom – därför gick artisten bort: ”Blev för tuff”

LÄS OCKSÅ: Lill-Babs är död – folkkära artisten blev 80 år gammal

Foto: @sdfinerofficial, @poptonten, @marieserneholt, @levengood_mark, @petteralexis, @lindabengtzing, @agnetasjodin, @pernillawahlgren, @unosvenningsson.

SENASTE NYTT!