Lill-Babs är död – folkkära artisten blev 80 år gammal

Lill-Babs är död – folkkära artisten blev 80 år gammal

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, är död. Hon blev 80 år gammal. Det är dottern Kristin Kaspersen48,  som berättar att hennes mamma har gått bort i ett känslosamt inlägg på Instagram.

I inlägget berättar Kristin Kaspersen att hennes mamma åkte in till sjukhus strax före sin 80-årsdag för hjärtsvikt, men under tiden på sjukhuset upptäcktes också en elakartad cancer. Texten är undertecknad även av döttrarna Monica Svensson, 63, och Malin Berghagen, 51, och resten av familjen.

“Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”, skriver hon och fortsätter:

“Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras.  Kärlek ❤️ Monica, Malin, Kristin och familjen”

Malin Berghagen har också publicerat samma text och bild på sin Instagram.

Videon kunde inte hittas

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges största artister.

Hon somnade in tisdagen den 3 april 2018 efter en kort tids sjukdom.

Tillsammans med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. 

Lill-Babs och drottning Silvia. 

Lill-Babs dog av en elakartad cancer.

Lill-Babs och dottern Kristin.

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN