Familjens nya beslut efter Adam Alsings plötsliga död

Familjens nya beslut efter Adam Alsings plötsliga död – bryter tystnaden
I sviterna av Covid-19 miste Sverige en av de mest varma och skickliga programledare Adam Alsing våren 2020.
Under hösten spelades programmet Top Gear Sverige in, där Adam var programledare.
Nu har familjen kommit fram till ett beslut om programmet och dess framtid.
Annons

I våras kom beskedet som fick hela Sverige att stanna upp för en sekund. Den folkkäre programledaren Adam Alsing har avlidit, i sviterna av Covid-19. Den tragiska bortgången sörjs fortfarande av hela Sverige.

Annons

Under vintern 2019 spelades ett nytt tv-program in, Top Gear Sverige. Programmet har tre programledare, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson och självaste Adam.

Efter programledarens bortgång var det ett tag oklart om det nya programmet skulle sändas eller inte. Men det är bestämt att Top Gear Sverige kommer att sändas. Serien kommer tillägnas Adam och hylla den sista tiden han fick i livet som programledare.

Adam Alsing Top Gear Sverige
FOTO: Linus Hallsénius/Dplay
Annons

Programledarna för Top Gear Sverige

Marko och Tony berättar att de haft riktigt kul under inspelningen och att Adam hade full koll på läget.

– En nära vän och en fantastisk människa har tagits ifrån oss. Det känns som igår när vi var på inspelningarna och raceade tillsammans och delade bilminnen med varandra. Adam lämnar ett stort tomrum efter sig och han kommer föralltid att vara saknad, säger Marko Lehtosalo i ett pressmeddelande.

Tony Rickardsson fyller i:

– Vi hade många härliga skratt tillsammans under inspelningen och han hade alltid full koll på läget, det var väldigt lättsamt och kul att jobba tillsammans. Det känns helt ofattbart att han inte finns med oss längre.

Adam Alsing Top Gear Sverige
FOTO: Erik Simander/TT
Annons

I samråd med familjen

För att hedra och minnas Adam beslutades det i samråd med hans familj och vänner att Top Gear Sverige ska sändas som det var planerat från början.

–  I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom, säger familjen i ett pressmeddelande.

Enligt innehållsdirektören har familjen framfört en önskan om att programmet ska sändas.

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att Top Gear Sverige ska sändas, för att minnas Adam, säger Axel Eriksson, innehållsdirektör Discovery Networks Sweden. Han fortsätter:

– Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket.

Annons

Programmet Top Gear Sverige är ett nordiskt samarbete mellan BBC Studios, Banijay Group, Nordisk Film TV och Discovery Networks. Premiären av programmet går av stapeln den 15 juni på Dplay och i höst på Kanal 5.

FOTO: Erik Simander/TT, Henrik Montgomery/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…