Familjen Parneviks syrliga pik till Björn Ranelid

Björn Ranelid pratar om kärleken och sig själv i kvällens "Parneviks". Till sist framför familjen en egenskriven rap för honom.

I kvällens “Parenviks” på TV3 är författaren Björn Ranelid, 67, en av gästerna. Så fort han kommer in i husets kök börjar han recitera sina egna ord i sedvanlig ordning och proklamerar:

– Kärleken är ett mirakel. Kärleken färdas mellan ögat och hjärtat utan visum, utan pass. Livet är att simma från stranden jag till stranden du i havet vi. Om kvinnan avstår från mannens säd i mer än 60 år framöver så dör hela mänskligheten ut. Så är det. Glöm aldrig det.

LÄS OCKSÅ: Mia Parnevik i tårar över familjen: ”Jag får panik”

Björn Ranelid tar mycket plats under middagen.

Familjen Parnevik fascineras av författaren som under middagen fortsätter citera sig själv, prata om sin medverkan i Melodifestivalen och sin egen förträfflighet. Björn är på riktigt gott humör och passar även i programmet på att babbla om sitt eget språk “Ranelidskan”, men kanske tycker Jesper Parnevik, 51, och övriga familjemedlemmar till sist att det blir lite mycket. För när Björn själv ger dem i uppdrag att skriva ihop och läsa upp ett tal i slutet av hans vistelse hos familjen bestämmer de sig för att istället göra en rap. Jesper börjar rimma:

– Björn har en gåva att vid varje bord, ställa sig upp och trolla med ord.

Jesper Parnevik rimmar om författaren.

Han funderar på hur texten ska fortsätta och dottern Penny, 18, inflikar:

– Björn. Varför slutar du aldrig prata?

Det ger golfpappan ny inspiration och Jesper fortsätter:

– Men Björn, lilla Björn, det finns en fara, att alla dina tal till slut blir en mara.

Hela familjen skrattar gott åt Jespers raptext.

Familjen framför sin rap för Björn och övriga gäster, men lägger till några positiva rader i slutet.

Björn verkar ta den syrliga piken med gott mod. Då de tagit farväl av varandra märks tydligt att familjen Parnevik tyckte mycket om Björn och uppskattade hans besök. Jesper säger sig dessutom ha lärt sig förstå Björns språk även om det tog honom ett par dagar.

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik öser ut sin kärlek till Filip: ”Jag känner WOW”

Foto: TV3