Mia Parnevik i tårar över familjen: "Jag får panik"

Jobbar dubbelt istället för att bara vara hemmafru. Till sist får stressen och det dåliga samvetet över att försaka familjen Mia Parnevik att bryta ihop och börja gråta.

Mia Parnevik, 48, har under hela hennes och maken Jesper Parneviks, 51, tid som föräldrar till barnen Peg, 21, Penny, 19, Philippa, 17, och Phoenix, 15, varit hemmafru medan Jesper flängt runt på touren som golfproffs. Men efter att familjen började gör realityserien “Parneviks” i TV3 2015 blev Mia riktigt folkkär och i fjol fick hon plötsligt möjlighet att ägna sig åt en hel del egna projekt.

Dels spelade Mia in egna tv-serien “Den största dagen” hösten 2016. Dessutom marknadsförde hon en alldeles egen pyjamaskollektion för Ellos och ett eget vin. I kvällens “Parneviks” får vi se hur stressen tär på Mia. Då Jesper frågar sin fru hur det går med alla projekt förklarar hon:

– Jag vet inte hur jag ska hinna. Jag får panik. Jag måste åka och representera, prata och vara med på mässor, men jag hinner inte med ungarna och jag hinner inte med dig. Jag kan ju inte bara lämna Phoenix hemma för att jag ska resa över hela världen.

Mia Parnevik är nedstämd för att hon känner att hon inte räcker till för både jobbet och familjen.

Mia och Jesper sätter sig och har ett samtal med barnen. Då säger yngste sonen Phoenix:

– Jag tycker det är helt okej om ni reser, men jag tycker inte det är okej om ni kommer hem och ger en dålig vibe.

LÄS OCKSÅ: Mia Parnevik om Jespers tvång: ”Det är riktigt fittigt”

Mia känner igen sig i att hon ofta är stressad och irriterad och försöker förklara:

– Det som är jobbigast är att det här vill jag ju göra….

Mia sväljer och tårarna kommer:

–… för när ni alla är borta ur huset vill jag ha någonting att syssla med och jag vill visa för er att jag kan och jag vill göra något eget. Det är något jag vill att ni ska vara stolta över. Men sen när jag kommer tillbaka har jag alltid dåligt samvete.

Barnen förstår inte riktigt vad Mia menar. Penny  tror att hon vill bevisa att hon kan försörja familjen lika bra som Jesper, men Mia förklarar:

– Jag tycker om att jobba. De flesta mammor jobbar hela tiden samtidigt med papporna. Jag har haft lyxen att vara med er jämt hela mitt liv och nu kände jag att det kan vara lite kul för mig att få göra andra grejer, lite äventyr.

Alla i familjen Parnevik verkar lättade efter att de talat ut om problemen som varit.

Det hela slutar med att barnen tycker det är okej att både Jesper och Mia är borta så länge de inte bara är sura och tvära när de väl kommer hem. Föräldrarna lovar att skärpa sig på den punkten.

Nedan kan du se det känslosamma mötet.

“Parneviks” visas i TV3 på tisdagar klockan 20.00.

LÄS OCKSÅ: Parneviks tårar efter tuffa uppbrottet från pojkvännen

Foto: TV3