sami nikula

Sami Nikulas beslut för hälsan efter skilsmässan: ”Lovade mina barn”

Sami Nikula med familjen

Sami Nikula var för ungefär ett år sedan sjukskriven till följd av utmattning.
Nu talar han ut om nya beslutet för sin hälsa efter skilsmässan från ex-hustrun Matilda Nikula.

”Lovade mina barn”, skriver han på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Familjen annorlunda – så lever några av familjerna idag
1:17

Efter reklamen: Familjen annorlunda – så lever några av familjerna idag

(1:17)

Slå på ljud

Sami Nikula, 50, har tillsammans med Matilda Nikula, 39, sju gemensamma barn och var en av familjerna som vi fick följa i TV4:s program Familjen Annorlunda.

För ett par år sedan valde dock det forna paret att gå skilda vägar. Efter skilsmässan flyttade Matilda till Gotland samtidigt som Sami bor kvar i Hallstahammar. Där alla barn i dagsläget bor hos honom.

Sami blev sjukskriven för utmattning

För ungefär ett år sedan sökte Sami vård för utmattning och blev sjukskriven.

Efter det kom han tillbaka och kunde återigen börja arbeta igen. Något han berättade för Hänt i en intervju.

– Återhämtad på sätt och vis, men långt ifrån återställd. Sen är det ju frågan om man någonsin blir det, för det är vissa saker som hur man än vrider och vänder på det så får man inte tillbaka energin fullt ut. Så jag försöker anpassa mig till livet som det är utefter vad man orkar och klarar av. Jag har så bra rutiner med allt nu, så det funkar, berättade Sami då för Hänt.

Sami Niklas nya hälsobeslut – därför slutade han dricka alkohol

Nu delar Sami med sig av ett nytt beslut han tagit efter skilsmässan. Han har nämligen slutat dricka alkohol.

”Inte en droppe alkohol på 1400 dagar för att vara exakt”, skriver Sami på sitt Instagram konto och fortsätter:

”Efter skilsmässan lovade jag mina barn att de skulle aldrig behöva se mig påverkad eller dricka alkohol överhuvudtaget”

Alkoholens påverkan på Sami Nikula

”Kan säga så här…skulle jag dricka alkohol för att dämpa ångesten pga alla problem jag stött på sen fem år tillbaka så skulle jag ha druckit ihjäl mig vid det här laget. Att vara nykter och vara vid mina sinnes fulla bruk 24/7 är en självklarhet. Den versionen av mig själv som jag är idag skulle funnits redan för 30 år sen. Men historian kan jag inte påverka, framtiden däremot ”, avslutar han med.

För Hänt berättar Sami om sin tidigare relation till alkoholen.

– Jag har haft en ganska osund relation till alkoholen så länge jag kan minnas. Visst har jag haft kul men det har varvats med katastrofer, mest på det personliga planet. Under perioder i mitt liv när livet varit tufft så har drickandet varit ett sätt att fly problemen, säger han och fortsätter:

– När skilsmässan dök upp och problemen som följde med så kom även känslan av att vilja fly allt. Med hjälp av alkoholen. Bestämde mig där och då att detta inte skulle hända igen utan jag skulle kämpa mig igenom allt. Något jag även lovade mina barn och min mamma.

Sami berättar vidare om hans val att söka hjälp för problemet.

– Valde att gå på terapi, sökte hjälp även hos familjecentrum och såg även till att ändra fokus på träningen så att den skulle handla om hälsa mer än något annat. Fått även bra stöttning från nära och kära, framför allt från Nataliie. Idag känner jag mig starkare än någonsin trots problemet med utmattningen, berättar Sami för Hänt.

FOTO: Instagram/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN