LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mirka Norrström bryter tystnaden om ekonomin – ärliga svaret

23 sep, 2022 
André Färnsveden
Mirka och 12 av hennes barn.
Den senaste tidens inflation har orsakat att priser på matvaror, bensin och el har gått upp extremt mycket.
Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström är ensamstående 13-barnsmamma och berättar nu om hur den ekonomiska krisen påverkat hennes vardag.
– Det är sjukt hur allt blir dyrt. Sjukt alltså, säger hon i en video.
Annons
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmammaBrand logo
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmamma

Den senaste tiden har Sverige drabbats av en svår inflation. Priset på varor som kaffe, smör och frukt har stigit och folk har behövt prioritera sina handlingar. Men det stannar inte där. Även elkostnaderna har oroat många människor som är kluvna över räkningar som väntas komma under hösten och i vinter.

Det är ett stort problem för många. Familjen Annorlunda-profilen Mirka Norrström, 50, som har 13 barn berättar nu sin syn på det hela och ekonomin.

Mirkas ex Peter Norrström har gift sig med nya kärleken

Mirka och ex-maken Peter Norrström gjorde stor succé i Familjen annorlunda men valde att gå skilda vägar för ett par år sedan. Det var på midsommardagen, tidigare i år som Peter dessutom gifte sig med nya flickvännen. Han hade barnen vid sin sida och i ett meddelande till Hänt beskrev han lyckan.

Annons

”Det stämmer att vi gift oss. Vi gifte oss på midsommardagen. Det var väldigt fint bröllop och var så mysigt att få gifta sig”, skrev Peter i ett meddelande till Hänt och fortsatte:

”Att få ha barnen med oss framme vid prästen. Det känns helt underbart att vara gift och känns tokbra. Är så toklycklig nu”.

På Instagram uttalade sig även Mirka om Peters bröllopslycka.

– Jag vet att Peter har gift sig. Några utav barnen var ju där, förklarade hon i en live-video.

Mirka Norrström bryter tystnaden om ekonomin

Redan innan priserna började stiga, berättade Mirka för sina följare att hon hade det tufft med ekonomin. Inflationen har också gjort saker ännu svårare för 13-barnsmamman som har många munnar att mätta hemma.

Annons

När Mirka tidigare i somras hade en frågestund på Instagram fick hon frågan om hur hon ser på att allt blivit dyrare i affärerna.

– Det är sjukt hur allt blir dyrt. Sjukt, alltså. Det påverkar. Till exempel sommaren är ekonomiskt den tuffaste tiden för mig när alla är hemma och äter mycket mer. Det går åt mycket mer pengar. När allt dessutom blir dyrare är det tufft. Man får verkligen leta efter reagrejer, mer än innan, säger hon.

Mirka fick även frågan om hon får ekonomisk stöttning av sin tidigare make Peter Norrström.

– Nej, exet hjälper inte mig med pengar, säger Mirka och förklarar att han betalar underhåll för deras gemensamma barn.

FOTO: CHRISTIAN ÖRNBERG / EXP / TT, INSTAGRAM

Annons