LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Familjen annorlunda-Madeleine Ilmrud har tolv barn – så har de valt namn

06 jul, 2024 
Malin Ljung
Madeleine och Micke Ilmrud har 12 barn
Madeleine och Micke Ilmrud har tolv barn – och har därmed också stått inför dilemmat att välja namn till lika många barn.
Så hur har Familjen annorlunda-paret egentligen tänkt när de namngett sina barn?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felix Herngren om flytten utomlands – barnen lämnade hemmaBrand logo
Felix Herngren om flytten utomlands – barnen lämnade hemma

För 15 år sedan gjorde Madeleine Ilmrud, 42, och maken Micke entré i TV4:s succéprogram Familjen annorlunda. Då hade Motala-paret åtta barn, och sedan dess har familjen utökats med ytterligare fyra barn.

Madeleines första barn är sonen Victor, idag 28 år gammal. Graviditeten var inte planerad och 15-åriga Madeleine hade heller inte en aning om att hon väntade sitt första barn förrän sent in i graviditeten.

Det hela kom fram när hon sökte hjälp på en ungdomsmottagning för misstänkt urinvägsinfektion – men istället fick hon reda på att hon skulle bli mamma och var gravid i sjunde månaden!

Några år senare fick Madeleine sin andra son Oliver som nu hunnit bli 26 år gammal. Förhållandet med pappan sprack, och det var därefter hon mötte sin livs kärlek – Micke.

Madeleine Ilmrud ville inte ha fler barn

Deras första gemensamma barn är sonen William.

– Då tänkte jag ”inte ett barn till”. Det kändes som att det var bra, jag hade mina tre grabbar och min make, har Madeleine tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Men fler barn har kommit; 2007 föddes dottern Engla-Freja, och ett år senare sonen Adam. Och därefter utökades familjen med tvillingarna Colin och Charlie.

Madeleine och Micke Ilmrud blev kända när de bjöd in TV4-tittarna att följa deras liv i Familjen annorlunda.
Madeleine och Micke Ilmrud blev kända när de bjöd in TV4-tittarna att följa deras liv i Familjen annorlunda.Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

15 år efter Familjen annorlunda består familjen av tolv barn, förutom redan nämnda finns även Tuva-Li, Emmylou, Mathilde-Isabelle, Livia och minstingen Amadeus.

Men hur har makarna Ilmrud egentligen tänkt kring namnvalen av barnen? Under de senaste åren har Madeleine flitigt delat med sig av familjens vardag och huvudbry på sin blogg. Och där har hon också varit öppen med hur tankarna gått kring namnvalen till vissa av barnen.

Bytte namn på sonen till Amadeus

Yngsta sonen Amadeus föddes i slutet av 2022 och hade från början ett helt annat smeknamn:

Annons

”Leo har varit “arbetsnamnet” sedan början. Uppdaterade om det för länge sedan. Men han har fortfarande inte fått något namn, vi har några olika förslag. Vi får se när familjen kan enas om ett bra namn”, skrev Madeleine i ett meddelande till Hänt.

Det tog tre månader innan familjen enades i att lillebror skulle få namnet Amadeus.

”Så har lilla krabban fått ett namn. Ett namn som funnits med sedan han låg i magen. Säg hej till Amadeus”, meddelade Madeleine på sin Instagram.

När dottern Mathilde-Isabelle fick sitt namn var det desto trixigare. Halva familjen röstade på att lillasyster skulle heta Mathilde – medan övriga 50% röstade på namnet Isabelle. Madeleine och Mickes mammor kallades in med utslagsröster, men det hela slutade till slut med att de slog ihop namnförslagen till dubbelnamn.

TV4-mamman tog även reda på vad de båda namnen betyder, och visst passar de:

“Mathilde står för styrka och strid, Isabelle för skön, vacker gudinna”.

Så fick dottern Livia Ilmrud sitt namn

Och att landa i namn blev inte enklare när Madeleine och Micke väntade sitt elfte barn, en liten dotter.

Annons

– Vi har pratat mycket om det i helgen. Micke har sagt det flera gånger, “vad ska hon heta egentligen? Vi har ju inget namn!” De andra gångerna har vi kanske velat mellan två och tre namn, berättade Madeleine för Hänt då.

– Nu tycker vi Leonore är fint, vi tycker Livia är fint, Belle är fint, Elise är fint. Vi har många namn, men inget vi bestämt oss för ännu.

När dottern föddes valde de till slut namnet Livia.

Madeleine har efter sin sista förlossning uttryckt sin vilja om att familjen ska utökas med fler barn – men då i form av barnbarn som hon blir farmor till.

”Jag pikade Victor och Wilma lite om att jag gärna vill ha barnbarn snart (med glimten i ögat), men det lär nog dröja ett tag till. De vill se världen först och de gör de rätt i. Klart de ska uppleva allt de vill innan de bildar familj. Men den dagen jag får barnbarn kommer jag vara den lyckligaste människan på jorden”, skriver hon på sin blogg.

Det heter madeleine ilmruds barn

Victor
Oliver
William
Engla-Freja
Adam
Tvillingarna Charlie och Collin
Tuva-Li
Emmylou
Mathilde-Isabelle
Livia
Amadeus.

FOTO: TT

Annons