Gravida Madeleine Ilmruds avslöjande om namnet till elfte barnet

Gravida 10-barnsmamman Madeleine Ilmrud om namnvalet till elfte barnet

Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmrud har tio barn tillsammans med maken Mikael Ilmrud och i februari kom nyheten att de väntar sitt elfte barn. Med några veckor kvar till beräknat förlossningsdatum berättar Madeleine om hur hon mått under den annorlunda graviditeten – och vad bebisen ska heta.

Madeleine Ilmrud, 36, blev ett känt ansikte när hon medverkade i programmet Familjen Annorlunda tillsammans med sin stora familj. Hon har sedan tidigare barnen Mathilde-Isabelle, EmmylouTuva-Li, tvillingarna Charlie och Collin, AdamEngla-FrejaWilliamOliver, och Victor med maken Mikael Ilmrud, 40.

I början av februari berättade Madeleine Ilmrud den glada nyheten att familjen skulle få tillökning – hon skulle bli mamma för elfte gången.

”Vi hade egentligen inte planerat att säga något ännu, det bara blev så. Många har reagerat positivt och det gör oss glada”, skrev Madeleine då på sin blogg.

Med ungefär fyra veckor till beräknat förlossningsdatum har Madeleine Ilmrud skrivit ett blogginlägg där hon berättar om nervositeten inför förlossningen.

“Konstigt det där att man kan vara så cool, helt lugn och sen när man blir påmind om hur det känns att få dom där värkarna så blir man helt genomsvettig och tänker ajfasen ja, det var så det kändes. Jajajajajaaaa det blir så bra så, men jo lite nervös är jag inför förlossningen. Konstigt vore det väl annars“, skriver hon.

Tror det dröjer några veckor

När Hänt pratar med Madeleine Ilmrud hoppas hon på att bebisen ska komma i tid och inte gå över tiden.

– Jag brukar få barn i vecka 37 – 38, så jag hoppas att jag följer den trenden. I det undantag när jag inte gjorde det – det var den längsta graviditet i mitt liv. Jag trodde jag skulle dö, säger Madeleine till Hänt och skrattar.

För Familjen Annorlunda-profilen har varje graviditet varit unik, men den här gången är det en sak som skilt sig ordentligt från de tidigare graviditeterna.

– Den här gången har jag mått oförskämt bra. Det är nästan så att jag har trott att något är galet. Jag har alltid legat och kräkts, varit inlagd och fått dropp för jag har mått så dåligt. Men den här gången har jag mått förbaskat, jäkla bra. Så jag har funderat, hm, vad är fel? Sen får man lite hjärnspöken och blir lite känslig, säger Madeleine Ilmrud.

Hon fortsätter:

– När man är dålig och kräks och har alla symptom som man är van vid så är ju det en bekräftelse på att allt är som det ska.

Under ultraljudet fick Madeleine och Mikael Ilmrud veta att de väntar en dotter. Och de har flera namnförslag på bordet.

– Vi har pratat mycket om det i helgen. Micke har sagt det flera gånger, “vad ska hon heta egentligen? Vi har ju inget namn!” De andra gångerna har vi kanske velat mellan två och tre namn. När vi fick Mathilde-Isabelle ville hälften av familjen att hon skulle heta Mathilde och den andra halvan Isabelle. Då blev det Mathilde-Isabelle, säger Madeleine och fortsätter:

– Nu tycker vi Leonore är fint, vi tycker Livia är fint, Belle är fint, Elise är fint. Vi har många namn, men inget vi bestämt oss för ännu.

FOTO: TT, Privat