LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efva Attling om Niklas Strömstedts ord om otroheten i Sommar i P1

27 okt, 2021 
Mikael Einarsson
Niklas Strömstedt
Tidigare i somras berättade Niklas Strömstedt i Sommar i P1 om hur han blev lämnad av ex-frun Efva Attling för Eva Dahlgren.
När smyckesdrottningen gästade podcasten Nemo möter en vän nyligen gav hon sin syn på Strömstedts utlämnande i sommarpratet.
Annons
Jenny och Niklas Strömstedts kärlekssagaBrand logo
Jenny och Niklas Strömstedts kärlekssaga

Tidigare i somras fick Niklas Strömstedt den stora äran att sommarprata i P1 för andra gången.

Artisten tog upp allt ifrån Så mycket bättre till kärleken till frun Jenny Strömstedt. Jenny och Niklas har varit gifta sedan 2011 och tillsammans leder paret det egna programmet Tillsammans med Strömstedt.

Mellan 1985 och 1995 var Niklas gift med smyckesdrottningen Efva Attling. Men efter femton år tillsammans, varav tio som gifta, gick paret skilda vägar – efter att Efva funnit kärleken i Eva Dahlgren.

Niklas Strömstedt om Efva Attlings otrohet

I sommarpratet berättade Niklas öppet om Efvas otrohet och hur det kändes när hon kom hem och berättade det otänkbara.

– Jag frågade hur det hade varit i Malmö och hon svarade svävande och vagt och hela hon kändes frånvarande och rastlös på något sätt. Jag gjorde kaffe men hon ville inte ha utan gick upp och tog en dusch, säger han och fortsätter:

– När hon var klar ropade hon på mig och ville att jag skulle komma upp på övervåningen. ”Sätt dig ner”, sa hon. Det kändes konstigt. Främmande. Sånt som någon säger på film. ”Jag är förälskad i Eva Dahlgren. Det har pågått i flera månader. Hon var med mig i Malmö.”

Annons

Niklas berättar sedan hur han gick ut och satte sig i bilden och körde iväg.

– I några ögonblick fick jag känslan att jag lämnade min kropp och svävade under taket och såg oss båda uppifrån och utifrån. Som att jag betraktade två små människor som plötsligt var så långt ifrån varandra att de skulle kunna komma från två olika planeter.

Efva Attlings ord om otroheten mot Niklas Strömstedt

När Efva Attling gästade Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän nyligen fick hon frågan om hur relationen med Niklas ser ut idag.

– En vän, far till mina barn. Det är bra. Jenny och Nicke, vi är ganska tajta.

Vidare berättar Efva att hon fick läsa Niklas manus på förhand.

– Jag fick läsa det innan, så tajta är vi. Alla äger sin historia.

Vidare berättar Efva om det stora intresset som var i pressen.

– Man kan ju förstå det när man fått distansen till det att det var ju väldigt exceptionellt att två kända personer, två tjejer gifter sig. Men jag tror att det har hjälp till väldigt mycket för dem som har bott i kanske en mindre stad och varit homosexuell.

FOTO: Mattias Hansson, Karin Törnblom/TT

Annons