TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Eva Rydbergs dröm krossades av okända hälsodeffekten

24 jan, 2024 
EVA RYDBERG
Eva Rydberg har underhållit svenska folket i flera decennier.
Men egentligen ville hon göra något helt annat.
– Jag ville ju bli klassisk ballerina, förklarar hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”Brand logo
Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”

Eva Rydberg, 80, fick sitt stora genombrott i musikalen West Side Story där hon spelade rollen som pojkflickan Anybody. Hon fick ett treårskontrakt med Sandrews och fick göra samma roll på Oscarsteatern i Stockholm.

Sedan dess har karriären gått som på räls och vi har bland annat fått se henne i Melodifestivalen tillsammans med parhästen Ewa Roos, 74.

Det senaste året har hon tillbringat på Fredriksdalsteatern med showen Två man om en änka.

Eva Rydberg om att bli äldre

Annons

– Ibland känner jag mig som 100 och ibland känner jag mig som 30, det är upp och ner liksom. Men jag känner mig väldigt pigg och stark, jag gör det och tack gode gud för det. Inga krämpor och inga sjukdomar, men man får jobba för det, säger hon i en intervju i Efter fem.

För att hålla igång använder sig Eva av ett rörelsemönster som hon kallar för “5 tibetaner”. Det går ut på fem rörelser som man gör 21 gånger varje dag.

– Och sedan gör jag zumba, jag är ute och går mycket och sen gör jag massa andra rörelser. Jag försöker äta så sunt jag kan, det är ekologiskt, det är fisk, fågel, vilt och mycket vegetariskt, förklarar Eva i Efter fem.

Eva Rydbergs dröm krossades – kunde inte bli ballerina

Eva konstaterar att hon minst sagt haft en lång karriär. Men egentligen ville hon bli något helt annat – en dröm som dessvärre gick i kras.

– Jag började ju när jag var 8 år gammal, så i 73 år har jag hållit på. Jag skulle in på teatern, det var bara så. Jag har alltid älskat det men det började ju som dansös. Jag ville ju bli klassisk ballerina. Det var “oh”, absolut med knut i nacken och första positionen gick man omkring utåtvriden och så va, säger hon och fortsätter:

– Men jag hade för höga vrister, så jag vet inte om jag sydde banden för svagt men de sprack ju så jag kunde inte gå på tå. Men jag hade så vackra vrister, alla ville se mina vrister dansa. Men det var inte kul.

FOTO: Johan Nilsson/TT, TV4

Annons