LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Eva Rydberg ratas av SVT – kängan mot nya Trolltider-julkalendern

18 dec, 2023 
Trolltider
Eva Rydberg och Siw Malmkvist är två av original-skådespelarna från Trolltider.
Nu berättar de att de inte fick frågan om att medverka igen – detta samtidigt som Eva riktar en känga mot julkalendern.
– Jag kan inte se mig där, säger Eva till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilson brister ut i sång – mitt under intervjunBrand logo
Tommy Nilson brister ut i sång – mitt under intervjun

Hela december har vi fått följa en ny version av Trolltider i SVT. I årets julkalender Trolltider – legenden om Bergatrollet spelar bland annat Matilda Gross, Ossian Skarsgård, Malte Gårdinger och Kjell Bergqvist.

Men redan 1979 släpptes en julkalender där vi fick lära känna Mara, Dorabella och gänget. I originalversionen Trolltider spelade Eva Rydberg, 80, en av huvudrollerna. Nu berättar hon för Hänt vad hon tycker om nyupplagan.

– Jag har kollat lite. Det är svårt att säga, man minns ju vad vi gjorde och tyckte var bra på den tiden. Den här är lite modernare, så är det ju. Sen har de ju barn som skådespelar, det hade ju inte vi. Vi hade bara ett barn som skådespelade, det var bara den lilla flickan i huset, säger Eva och fortsätter:

Annons

– Men här är ju många av barnen troll har jag märkt. Det är ju en skillnad där. Jag tycker nog det är bra, det är ju barnen som ska se det och inte vi vuxna. Så det är nog väldigt kul för dem.

Eva Rydberg ratades av SVT – fick inte frågan att medverka

I den nya versionen är det flera av skådespelarna från originalet som gör gästroller. Ted Åström och Lena-Pia Bernhardsson har nämligen dykt upp på senaste. Men Eva däremot, fick aldrig frågan av SVT att medverka.

– Nej jag fick faktiskt inte det. Jag kan dock inte se mig där. Men Ted Åström och hon som spelar häxan, Lena-Pia är med också. Men jag tror varken, jag, Siw eller Birgitta har fått frågan, säger hon.

Trolltider 1979. Foto: TT

Men även om frågan hade kommit menar Eva att hon nu i efterhand är glad att det inte blev så, hon tror nämligen inte det hade passat henne.

Annons

– Om jag ser det nu så hade jag kanske känt nej för jag kan inte se mig där. Men annars hade det varit kul att spela ett troll som blivit gammal, det hade varit jättekul att få vara busig för jag var väldigt busig. Jag var ju busigast så absolut hade jag tackat ja.

Siw Malmkvist om julkalendern 2023: ”Den är inte dum”

Hänt har även varit i kontakt med Siw Malmkvist, 86, som berättar om sina tankar gällande den nya julkalendern.

– Jag har bara sett väldigt lite men den är inte dum den heller av det lilla jag såg, säger Siw.

Inte heller Siw fick frågan om att medverka igen.

– Nej faktiskt inte. Men det vet jag inte om jag hade velat. Det tror jag inte, jag gjorde min Dorabella jättebra och sen kan jag nog inte göra om det.

FOTO: TT

Annons