Ett år efter skilsmässan – Anitha Schulman byter namn

Det var drygt ett år sedan Anitha Schulman och Calle Schulman skilde sig. Nu berättar Anitha att hon kommer att ta bort efternamnet Schulman och byta till ett annat.

Anitha Schulman, 39, och Calle Schulman, 38, skilde sig i slutet av 2016, och idag har de en delad vårdnad om barnen Penny Schulman, 6, och Tom Allan Schulman, 3. Både Calle och Anitha har även hittat nya partners att dela sin vardag med, och vi kan se kärleken mot de nya respektive flöda i sociala medier.

Nu berättar Anitha att hon valt att ta ännu ett steg ifrån relationen med Calle. Hon ska byta bort det efternamn som hon tog när hon gifte sig – från Schulman till Clemens.

– Jag ska byta efternamn till Clemens och jag kommer att lägga till det som efternamn på mina barn. Jag vill inte heta Schulman, jag kommer att ta bort det på sikt men det är en omständig process eftersom man måste ändra på så många ställen, berättar hon i en intervju i Aftonbladet Klick och fortsätter:

– Jag tycker också det är en jämställdhetsfråga som få reflekterar över när man gifter sig och ger sig själv till mannen, då ska man bära hans namn. Sedan vips, när relationen är över då tas efternamnet tillbaka. Den som aldrig bytt efternamn förstår inte hur omständigt det är. Men så klart är det värt det. Adressändringen ska bara sluta upphöra först.

Innan Anitha gifte sig med Calle hette hon Flink i efternamn. Så namnet Clemens kommer alltså inte från hennes tidigare efter namn, utan har en helt annan koppling till henne. Clemens kommer ifrån Clemens-dagen. Just den dagen, den 23 november 1980, var dagen som hon blev adopterad. Därför har dagen alltid varit speciell för henne – och därmed också namnet.

LÄS OCKSÅ: Ett år efter skilsmässan – Anitha Schulmans första ord om gravidkuppen med nya kärleken

LÄS OCKSÅ: Anitha Schulman avslöjar – förhållandet bygger på en lögn

Foto: IBL