Ernst Kirchsteiger har sålt sommarhuset i Toscana

Ernst Kirchsteiger säljer sommarhuset i Toscana
I tio års tid har Ernst Kirchsteiger och hustrun ägt ett sommarhus i italienska Toscana. Men nu har de snabbt sålt huset, efter att programledaren fick en insikt.
Annons

Den folkkära programledaren Ernst Kirchsteiger, 61, avslöjar för tidningen Land att han sålt familjens drömställe i italienska Toscana. Ett paradislikt ställe som även varit med i tv när han spelade in Ernst i Toscana 2015.

Annons

Ernst har tillsammans med hustrun Ulla ägt sommarhuset i Italien i tio års tid och det är där han tankat ny energi och fått ny inspiration. Så att sälja huset kan anses aningens märkligt, men för tidningen berättar tv-profilen vad som fick honom att till slut ta beslutet:

– Vi flög och flög, jag checkade in och jag checkade in. Då kände jag till slut att ”nej min själ, det här funkar inte”. Vi har mycket vänner där och tycker verkligen om Toscana, men vi kände att den här flygresan förtog litegrann av glädjen, berättar Ernst Kirchsteiger för Land.

Annons

Ernsts nya sommarhus på Österlen

61-åringen har påverkats av den pågående diskussionen om klimatkrisen. Att sälja den italienska pärlan och istället satsa helhjärtat på tid på svensk mark blev till slut ett måste för familjen Kirchsteiger.

– I den tid vi lever i tänker vi efter lite mer innan vi bokar flyg. Då får vi inte glömma bort att vi lever i ett så mångfacetterat land som har så otroligt mycket spännande att erbjuda. Och där så många, med handen på hjärtat, inte har sett så mycket av Sverige medan vi kanske kan jättemycket om Thailand, säger han till tidningen.

Självklart står inte Ernst Kirchsteiger sommarhuslös under 2019, för han avslöjar samtidigt att han och frugan redan investerat i ett nytt familjeparadis.

– Då blev det Österlen i stället. Jag tar mycket hellre bilen ner, fyller den med det jag behöver ha. En färdiglagad lasagne, några trädgårdsstolar, sju filtar som vi behöver. Det är så gött och lyxigt att kunna göra det, säger Ernst.

Annons

Rekordvinst för Ernst Kirchsteiger 2018

I sommar kommer han än en gång vara aktuell med det omåttligt populära programmet Sommar med Ernst i TV4, och det har passande nog även det spelats in på Österlen. Huruvida det var en bidragande orsak till att även valet privat hamnade på just Österlen framkommer inte i intervjun.

Under 2018 slog programledarens bolag Ernst Kirchsteiger AB rekord och noterade sitt bästa resultat hittills, rapporterade Expressen. Omsättningen steg från 7 733 358 kronor till 12 143 542 kronor, en ökning med hela 57 procent. I årsredovisningen står det att den ökade omsättningen var ”en följd av ökade provisionsintäkter under året”.

Samtidigt beviljade Ernst Kirchsteiger sig själv en utdelning på 1,5 miljoner kronor.

FOTO: Patrik Österberg / IBL, TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…