erika persson

Erika Persson bryter tystnaden om mormor Iris Perssons död: ”Du var”

ERIKA PERSSON

Iris Persson har gått bort. Hon blev 97 år gammal.
Efter sig lämnade hon dottern Gunilla Persson och barnbarnet Erika Persson. Nu bryter Erika tystnaden om dödsfallet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändning
0:38

Efter reklamen: Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändning

(0:38)

Slå på ljud

Häromdagen kom beskedet som Gunilla Persson, 64, fasat för länge. Nämligen att hennes älskade mamma Iris Persson har tagit sitt sista andetag. Hon blev 97 år gammal.

Enligt Gunilla började det hela med att Iris blev smittad med covid av en av sina vårdgivare. Hon fick då åka in akut och väl på sjukhuset såg det lovande ut, läkarna sa att värdena var bra och att Iris skulle övervinna även denna motgång.

Men plötsligt hände det som inte fick hända: Iris hjärta slutade slå och just då var Gunilla nere i caféet och skulle köpa sig något att äta.

– Det var en sådan chock för mig! Att hon gick till gud och jesus så här snabbt, utan att jag var förberedd på det. Jag visste inte att det här kunde hända på det här viset och att hon kunde ge upp andan såhär utan någon varning, sa Gunilla till Hänt.

Därför fick inte Erika säga hej då till Iris

Efter sig lämnade Iris inte bara dottern Gunilla utan även barnbarnet Erika Persson, 20. Iris har bott hemma hos Gunilla och Erika i Los Angeles de senaste tolv åren. Detta eftersom Gunilla inte litade på den svenska sjukvården och tog saken i egna händer.

Med andra ord är det en svår förlust för Gunilla och Erika, även om Iris haft ganska mycket otur de senaste två åren. Hon har åkt in och ut från sjukhuset men överlevt gång på gång och på hennes 95-årsdag förlorade hon talförmågan.

Men nu har hon lämnat jordelivet och begett sig till gud, som Gunilla uttrycker det. Någon som däremot inte fick säga hej då till Iris på dödsbädden var Erika.

– Nej hon kunde inte det förstår du. Jag ville inte det heller. Jag ville inte att hon skulle se min mamma död, det ville jag inte. Hon är ju bara 20 år liksom, förklarade Gunilla för Hänt.

Erika Persson bryter tystnaden om dödsfallet

Sedan dödsfallet har det varit tyst från Erikas håll, men nu väljer hon att bryta tystnaden. I en story på Instagram berättar hon om den tunga sorgen.

”RIP Mimmi. Kommer sakna dig alltid”, skriver hon och fortsätter:

”Du var den bästa mormorn i världen”.

”Ha det så kul i eterriket, du är alltid med oss”, avslutar hon.

ERIKA PERSSON
FOTO: INSTAGRAM
ERIKA PERSSON
FOTO: INSTAGRAM
ERIKA PERSSON
FOTO: INSTAGRAM

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN