hänt exklusivt

Gunilla Persson bryter tystnaden: Erika fick inte se Iris på dödsbädden

GUNILLA PERSSON, ERIKA PERSSON, IRIS PERSSON

Gunilla Perssons älskade mamma Iris Persson har gått bort.
Nu berättar Gunilla för Hänt om chocken och varför inte dottern Erika Persson kom till sjukhuset.
– Jag ville inte att hon skulle se min mamma död, säger Gunilla.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kiana Blanckerts sjukdomsbesked timmar innan Melodifestivalen: ”Virus”
0:24

Efter reklamen: Kiana Blanckerts sjukdomsbesked timmar innan Melodifestivalen: ”Virus”

(0:24)

Slå på ljud

Det var under torsdagen som det otroligt tunga beskedet kom att Gunilla Perssons, 64, mamma Iris Persson har tagit sitt sista andetag. Hon blev 97 år gammal.

När Hänt når Gunilla berättar hon om den totala chocken.

– Det var en sådan chock för mig! Att hon gick till gud och jesus så här snabbt, utan att jag var förberedd på det. Jag visste inte att det här kunde hända på det här viset och att hon kunde ge upp andan såhär utan någon varning, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Jag känner mig chockad fortfarande. Det var skillnad med min far för vi var så beredda på att han kunde dö vilken minut som helst, vi visste att det var slutet. Men det här var helt annorlunda.

Läkarnas bedömning om Iris Perssons död

Iris har varit svag det senaste året och hon har haft väldigt otur och behövt åka in till sjukhus flera gånger. Den här gången behövde hon åka in för att hon hade fått covid och under onsdagskvällen, klockan 21:05 amerikansk tild, orkade inte hennes hjärta slå längre.

Enligt läkarna ska det ha berott på en blandning av covid, lunginflammation och svagt hjärta.

– Nej alltså det är väl kombinationen av allting. Hon hade ju lunginflammation, covid och ett hjärta som var svagt, förklarar Gunilla för Hänt.

På Instagram har Gunilla delat med sig av den ofattbara sorgen under dagen och hon har fått otroligt mycket stöd från vänner och familj. Över 4 500 personer har lämnat en kommentar och beklagat sorgen.

Därför fick inte Erika säga hej då till sin mormor på sjukhuset

När Gunilla fick beskedet om Iris död var hon på plats på sjukhuset. Men just när hon tog sitt sista andetag var Gunilla nere i caféet för att köpa något att äta.

– Under den tiden så hann hon dö, under en minut bara så dog hon. Jag kunde ju inte flyga upp till rummet. Jag satt sedan med mamma i fyra timmar och sedan så var det inte möjligt att sitta där mer, säger Gunilla till Hänt.

Gunilla satt där med sin mamma i flera timmar och ringde och berättade om sorgen till alla som kände Iris. Såklart ringde hon även upp Erika, men dessvärre kunde inte Erika komma till sjukhuset, faktum är att Gunilla inte ville det.

– Nej hon kunde inte det förstår du. Jag ville inte det heller. Jag ville inte att hon skulle se min mamma död, det ville jag inte. Hon är ju bara 20 år liksom, förklarar Gunilla för Hänt.

Massa styrkekramar till er och vila i frid Iris.

FOTO: PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN