LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Erik Videgård om lyckan med barnbarnen – berättar om barnvakts-lyxen

24 nov, 2023 
ERIK VIDEGÅRD
Erik Videgård har tre barn och tre barnbarn och han verkar stortrivas i rollen som morfar.
Nu berättar han om lyckan med familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspussletBrand logo
Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspusslet

Tv-kocken Erik Videgård, 63, jobbade som ljudtekniker fram tills att han var 24 år gammal, då dottern Felicia kom till världen. Då insåg han att han behöver ett jobb som är på hemmaplan, eftersom ljudtekniker-jobbet innebar en hel del flängande. Det var då han föll in på restaurangbranschen och tur var väl det!

Idag är Erik en av Sveriges absolut bästa kockar och ungefär varannan söndag dyker han upp i Nyhetsmorgon och delar med sig av sina bästa tips.

Men för två veckor sedan, på Fars dag, dök han istället upp som intervjuperson i Nyhetsmorgon. Det blev en öppenhjärtig intervju med kollegan, och vännen, Jenny Alversjö, 49, som slutade med att Erik brast ut i tårar.

Erik Videgård om reaktionen i Nyhetsmorgon: ”Det var så fint”

Intervjun avslutades nämligen med en hälsning från barnen Felicia, Max och Vilma.

– Hej pappa! Glad fars dag! Hoppas ni har det bra i studion, vi älskar dig, vi är så stolta över dig, och tack för att du är du. Puss!, sa de i hälsningen.

Annons

Pappa Erik blev så berörd att han bara inte kunde hålla tårarna tillbaka. Nu berättar han för Hänt om den otroligt fina hälsningen.

– Ja nej, de hade ju liksom samlat ihop sig från alla sina jobb och allt de håller på med sådär.

Var det därför du blev extra berörd?

– Ja, för vi ses tillsammans allihopa bara ett par gånger per år. Sedan ses vi ju, jag och någon eller några utav dem, men det är ju bara ett par gånger per år som vi ses allihopa. Så det var så fint att de liksom hade samlat ihop sig där, säger Erik och fortsätter:

– De bor utspritt och har jobb på olika tider och pluggar. Så det var därför helt enkelt.

Erik Videgårds upplägg med barnvakts-uppdraget

Erik och barnens mamma är inte längre ett par men de har en väldigt god relation till varandra. Till exempel så firar de alltid jul tillsammans med alla barnen och de har faktiskt tre barnbarn också!

Annons

– Jag har tre barnbarn. Jag är morfar, det är min äldsta dotter Felicia som har tre barn, säger Erik.

Erik verkar stortrivas i rollen som morfar och han tar varje tillfälle i akt att få träffa dem, även fast hans liv just nu är enormt hektiskt jobbmässigt. Men när det kommer till barnvakteriet är det Eriks ex-fru Eva-Marie som oftast har det uppdraget.

Är du ofta barnvakt?

– Hmm, det är faktiskt mera mormor som är just barnvakt till dem. Jag får lyxa till det och hälsa på dem när föräldrarna är med för att den yngsta är fortfarande lite mammig, hon är bara två år, förklarar Erik för Hänt.

FOTO: TV4

Annons