LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Erik Ekstrand och Mackan Edlunds relation idag – efter försvinnandet

14 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Erik Ekstrand och Mackan Edlund var en av Sveriges allra mest populära programledarduos.
Men sedan ett par år tillbaka syns de inte längre tillsammans i tv-rutan.
Vad var det egentligen som hände mellan vännerna?
Annons
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthetBrand logo
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthet

Erik Ekstrand, 41, och Mats ”Mackan” Edlund, 45, gjorde under flera år succé som programledarduo med tv-program som 99 saker man måste göra innan man dör och Nemas problemas. Men det många inte vet är att Erik och Mackan gjorde tv långt innan de slog igenom med sitt första program Erik & Mackan – hela och rena. De två vännerna träffades nämligen då de jobbade bakom kamerorna och blev nära vänner.

Men trots att det tisslades och tasslades av en säsong två av Nemas problemas blev det för två år sedan tyst från programledarduon. Sedan dess har tittarna undrat när man återigen ska kunna få se vännerna återförenade och undrat vad som egentligen ligger bakom splittringen.

Erik och Mackans verkliga relation

På sociala medier har man dock kunnat följa både Erik och Mackans vardag då deras karriärer lett dem åt olika håll. Erik jobbar idag mycket med att dubba filmer och serier och har även podcasten Storfräsarpodden tillsammans med vännen Peder Karlsson. Mackan har tagit en helt annan väg och jobbar idag med barnprogram på SVT.

Annons

Så vad är det sanningen bakom den plötsliga tystnaden?

– Vårt kontrakt med MTG tog slut. Vi låg i förhandlingar om att göra en säsong två på Nemas Problemas men då ansåg styrelsen att flaggskeppet TV3 gick så pass dåligt att alla pengar skulle satsas där istället för på TV6 där vi var, förklarar Mackan för Hänt.

Den som gått och funderat på om det kan vara någon fnurra på tråden mellan Mackan och Erik som är orsaken bakom uppbrottet går dock bet. Erik och Mackan är precis lika bra vänner nu som då och hoppas på att en dag få göra ett nytt klassiskt Erik & Mackan-program.

– Erik och jag har alltid varit kompisar! Vi vill såklart jättegärna arbeta mer tillsammans och drömmen vore ju att göra ett nytt Erik & Mackan-program! Så vi vill, nu är det upp till tv-kanalerna!, fortsätter Mackan.

Även Erik Ekstrand är sugen på att fortsätta jobba med sin parhäst.

– Jag hade älskat att göra ett till ”reseprogram” med Mackan. Det bästa jag vet är att se på när Mackan upptäcker världen och hur tokigt allt är utomlands, säger han till Hänt.

Annons

Blir sidekicks i Duellen

För den som har saknat Erik och Mackan i tv-rutan kan vi dock glädja med nyheten att de nu åter är förenade. Denna gången är det som sidekicks till programledarna Margaux Dietz och Pontus Gårdinger som ska leda den nya TV3-satsningen Duellen.

– Det här uppdraget passar mig som handen i handsken. Som expertkommentator kommer jag kunna påverka duellanterna på många olika sätt och vis, på gott och ont men alltid med en glimt i ögat, säger Erik i ett pressmeddelande från kanalen.

Duellen har premiär söndag den 14 mars på Viaplay, Viafree och TV3, och kommer att sändas i tio avsnitt under våren.

FOTO: TV6/TT

Annons