Erik ”Jerka” Johanssons avslöjande om relationen med Lisa Sjösten

Erik Jerka Johansson och flickvännen Lisa
Förra året avslöjade Erik ”Jerka” Johansson att han träffat kärleken på nytt i Lisa Sjösten.
Nu berättar skådespelaren hur de träffades.
– Jag blev ihopparad, säger han i Malou efter tio.
Annons

Skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson, 40, har en lång karriär bakom sig. I tonåren spelade han rollen som den stöddiga storebrorsan Tobbe i tv-serien Eva & Adam och på senare år har vi sett honom i  TV4:s deckarserie Maria Wern samt SVT:s succéprogram Bonusfamiljen.

Annons

När det kommer till privatlivet har Erik Johansson barnen Rolf, 8, och Lena, 6. Han separerade från barnens mamma 2015 och i en intervju med Expressen berättade han om sina känslor inför varannan vecka-livet.

– Det funkar bra. Det är så klart vemodigt och sorgligt, man saknar dem och det blir en tomhet som man inte är van vid, sa han till tidningen vid tillfället.

Annons

När Erik Johansson gick på galapremiären av Superhjältarna 2 i augusti förra året visade han upp sin nya kärlek, Lisa Sjösten.

Så träffades Lisa Sjösten och Erik Johansson

I torsdags gästade Erik Jerka Johansson intervjuprogrammet Malou efter tio. Han berättar då för programledaren Malou von Sivers, 66, hur det gick till när han träffade flickvännen Lisa Sjösten.

– Jag blev ihopparad, eller vi blev ihopknuffade kan man säga.

Erik såg Lisa för första gången i korridorerna på det produktionsbolag som ligger bakom Alex Schulman, 43, och Sigge Eklunds, 45, podcast Alex & Sigge. Lisa Sjösten jobbade nämligen med duon och Erik Johansson var där för att gästa podden. Alex Schulman föreslog så att Lisa och Erik skulle träffas.

– Då tänkte jag ”nej det kanske vi inte borde, jag är inte riktigt där”. Men sen så hade jag träffat henne den dagen på kontoret och tänkte ”gud jo, vi ska träffas”.

Annons

Malou von Sivers inflikar då att det gäller att ta den där möjligheten, varpå Erik Johansson något tvekande svarar:

– Ja precis… ja. Det tog ett tag men sen blev det kanon.

Ärliga orden om livet som tvåbarnspappa

Erik Johansson berättar även om livet som pappa och hur föräldrarrollen har förändrats sedan hans två barn blev äldre.

– Det är svårt att vara konsekvent, det är svårt att vara lagom, man vill ju vara mjuk men samtidigt auktoritär och får man vara auktoritär?, säger Erik Jerka Johansson och fortsätter sedan:

– Man ska sluta försöka vara en perfekt förälder och lita mer på sig själv.

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT, Janerik Henriksson/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…