Carina Bergs make drabbad av sjukdom: ”Jag blev orolig”

28 sep, 2022 
Carina och Erik Berg
Carina Berg kollapsade för en tid sedan inne i en matbutik.
Nu är olyckan framme för hennes make.
Han har nämligen drabbats av sjukdom.
Annons
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

Carina Berg, 43, syntes nyligen programleda Barncancergalan – Det svenska humorpriset tillsammans med komikern Anders “Ankan” Johansson, 48.

Utöver det prestigefulla uppdraget hör vi henne varje vecka i podcasten Gynning och Berg – Hittar sig själva. Här delar de två vännerna med sig av både det ena och det andra och det bjuds på mycket snaskiga detaljer.

Men i det senaste avsnittet berättar Carina istället om hennes make som drabbats av sjukdom – något som gjorde henne orolig.

Carinas kollaps på matbutiken – så mår hon idag

För en tid sedan berättade hon dessutom om när hon själv kollapsade mitt i en matbutik.

Annons

– När jag gick hem från sista inspelningsdagen så började jag känna mig yr. Jag blev bara mer och mer yr och sedan började det att blixtra framför ögonen och jag tänkte att det var ett jävla blodsockerfall jag har, säger Carina i podcasten och fortsätter:

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och var helt desorienterad. Allt det här hände inne på Coop.

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde – eller hjärnblödning. Det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar.

När hon gästade Nyhetsmorgon förklarade hon att läkaren gjort en massa tester och att det med största sannolikhet var en kombination av sömnbrist, blodsockerfall och blodtrycksfall och att det förhoppningsvis inte kommer att hända igen.

Erik Berg drabbad av sjukdom – Carinas oro

Och nu är alltså oturen framme för maken Erik Bergs, 33, del. I podcasten säger Carina att hon märkt av hans ovanliga trötthet och lågmäldhet under en tid. När han sedan fick smärtor i leder och revben började oron komma.

Annons

– Han hade jätteont i huvudet, jätteont i lederna, ont i revbenen, och sen så hade han så himla ont i armen, säger Carina och fortsätter:

– Jag blev ganska orolig. Jag har börjat bli det, orolig av mig!

På armen hade han ett stort rött område med en vit prick i mitten. När han sedan uppsökte läkare visade det sig att han drabbats av borrelia.

– Erik gick till doktorn och fick penicillin, så nu går det väl förhoppningsvis över.

Nu håller vi tummarna för att Erik är på bättringsvägen!

FOTO: discovery+, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons