Carina Bergs hälsokamp efter kollapsen – egna orden: ”Utreds”

Carina Berg i Nyhetsmorgon

För ett tag sedan föll Carina Berg handlöst inne i en matbutik.
När hon nu gästar Nyhetsmorgon talar tv-profilen ut om måendet idag och tiden efter kollapsen.
– Jag minns ju ingenting, säger Carina.
Carina Bergfeldt om Pernilla Wahlgren och Christian Bauer: ”Gulliga”
0:35

Efter reklamen: Carina Bergfeldt om Pernilla Wahlgren och Christian Bauer: ”Gulliga”

(0:35)

Slå på ljud

I veckan är det återigen dags för Barncancergalan – Det svenska humorpriset. Carina Berg leder galan i år igen, denna gång tillsammans med komikern Anders “Ankan” Johansson.

Galan sänds live från Berns i Stockholm under måndagen den 26 september, med syfte att bidra till och stötta cancerforskningen och kampen mot barncancer. När Carina Berg nu gästar Nyhetsmorgon berättar hon om känslorna över att leda programmet igen – samtidigt som hon svarar på frågan om sitt eget mående efter kollapsen.

Carina Berg kollapsade mitt i matbutiken: ”Mer och mer yr”

Det var för ett tag sedan som Carina Berg själv berättade om kollapsen i sin podcast Gynning & Berg – hittar sig själva som hon driver med Carolina Gynning.

– När jag gick hem från sista inspelningsdagen så började jag känna mig yr. Jag blev bara mer och mer yr och sedan började det att blixtra framför ögonen och jag tänkte att det var ett jävla blodsockerfall jag har.

Carina pratade samtidigt i telefonen med maken Erik Berg, men efter att hon gått in i matbutiken för att köpa en juice föll hon ihop.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och var helt desorienterad. Allt det här hände inne på Coop.

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde – eller hjärnblödning. Det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar.

Carina Berg om måendet idag – efter kollapsen: ”Utreds”

Tv-profilen gästade Nyhetsmorgon under söndagen för att diskutera Barncancergalan som hon leder för sjunde året i rad.

– Den är väldigt tung att göra såklart, det säger ju sig själv, hela ämnet är otroligt tungt. Men det känns också som det viktigaste jobbet jag har, jag känner mig otroligt hedrad över att få göra detta år efter år.

Programledaren Jenny Alversjö frågar därefter Carina om hennes kollaps.

– Jag minns ju ingenting av den här händelsen, men det var nog en kombination av sömnbrist, blodsockerfall och blodtrycksfall. Det var liksom en liten cocktail som gjorde att jag en dag rasade ihop när jag var inne på Coop och fick ett krampanfall, säger Carina och fortsätter:

– Man utreds ju massa, jag litar så på läkarna. De säger att med stor sannolikhet är det här en isolerad händelse och att det aldrig mer kommer hända mig.

Vidare poängterar Carina att hon alltid har med sig kakor numera – just i syfte för blodsockret.

– Jag försöker sova bra, men alla i vår säng är inte överens hur man sover en hel natt, säger Carina Berg och syftar på sina småbarn.

Hela inslaget med Carina Berg finns att se här.

Carolina Gynning om flytten till Spanien: "Fantastiskt"
0:24

Efter reklamen: Carolina Gynning om flytten till Spanien: "Fantastiskt"

(0:24)

Slå på ljud

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN