LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Bergs tunga sjukdomsbesked efter kollapsen: ”De hittade..”

13 sep, 2022 
Felicia Hovryd
Carina Berg
Tidigare i år fick Carina Berg ett krampanfall och kollapsade. Nu berättar hon om resultatet efter undersökningarna.
– Kolla om man har epilepsi eller inte, säger Carina.
Annons
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"Brand logo
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

Tv-profilen och programledaren Carina Berg, 44, driver idag den populära podcasten Gynning & Berg - Hittar sig själva, tillsammans med vännen Carolina Gynning, 43.

Tidigare i somras i år berättade Carina i podden att hon tvingats åka ambulans till sjukhuset efter att hon kollapsat. Väl på sjukhuset kunde man efter röntgen och undersökningar konstatera att Carina fått ett krampanfall.

– Det finns massa orsaker till en sån här grej. Jag har inte fått alla svar ännu, men jag har fått diagnosen krampanfall. Om jag aldrig får det igen är detta den isolerade händelsen. Det kan man få av sömnbrist och stress, berättade Carina.

Carinas körkort indraget efter krampanfallet

Efter kollapsen var det många som oroade sig för Carinas hälsa. Och på grund av krampanfallet blev hennes körkort indraget, något som hon berättade om i podden.

– Jag förstår att det här skapade en otrygg stämning. Så nu tänker ni säkert, ska den där dåren få sitta bakom ratten? Nej det får jag inte, säger Carina i podden och fortsätter:

Annons

– Jag får inte köra, i samma stund som jag hade pissat ner mig gick det ett larm till transportstyrelsen. Nu är mitt körkort indraget i sex månader. Jag har fortfarande körkortet i min plånbok men jag får inte köra, säger Carina Berg.

Nya sjukdomsbeskedet efter kollapsen

I senaste avsnittet av Gynning & Berg - Hittar sig själva berättar Carina om de nya besöken på sjukhuset.

– Jag trodde ju absolut att jag skulle komma dit och att hon skulle säga ”nämen allt såg ju bara bra ut, det är ingen fara” och det är ingen fara, säger Carina.

Carina har sedan kollapsen gjort undersökningar för att ta reda på orsaken till händelsen och i podden berättar hon om resultatet.

– De hittade i en av de här undersökningarna någon typ av, det är det här jag inte fattar, aktivitet i hjärnan. De kollar ju elektriska impulser med en sån där grej för att kolla om man har epilepsi eller inte. Man har sett någon liten tendens till någonting som de vill kolla vidare.

Vidare berättar Carina om att hon ska göra fler tester, bland annat ett där hon ska få sova över på sjukhuset för att mäta hjärnans elektriska aktivitet med ett EEG när hon sover. Nu håller vi tummarna för Carina!

FOTO: Discoveryplus +

Annons