Idol 2023 marknadsföring banner

Carina Berg akut till sjukhus med ambulans – svimmade av på matbutiken

28 jun, 2022 
https://image.hant.se/Sofia-profil.jpeg.jpg?imageId=7564193&x=9.8765432098765&y=0&cropw=86.41975308642&croph=86.41975308642&width=1318&height=1318
Sofia Sundqvist

Tv-profilen Carina Berg har tvingats att åka med ambulans till sjukhus efter att hon svimmat av på en matbutik. Nu berättar hon med egna ord om händelsen.
– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad.

Annons
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

Carina Berg, 44, är en svensk tv-profil och programledare. Tillsammans med konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, 43, driver hon den framgångsrika podcasten Gynning & Berg - Hittar sig själva, där podcast-duon i samtal med varandra diskuterar sina liv.

I det senaste avsnittet avslöjar de hur Carina Berg har tvingats att åka med ambulans till sjukhus. Det är Gynning som börjar med att berätta historien från när hon först tog emot beskedet att podcast-kollegan låg på sjukhus, det genom ett bildmeddelande från Berg.

– Jag vaknar en helt vanligt morgon på Ekerö och får då ett sms av Berg, i det smset så är ju du på sjukhuset. Du har sjukhusrock och ser väldigt medtagen ut, berättar Gynning och riktar sig mot Berg.

Annons

Vaknade nerkissad på sjukhus

Carina Bergs minnesbilder från tiden på sjukhuset är inte helt tydliga. När hennes podcast-kollega berättar om händelsen ur sitt perspektiv avbryter Berg med att ställa frågan:

– Pratade vi i telefonen när jag låg på sjukhuset? frågar Berg.

Recept.se Nyhetsbrev

– Ja, ganska länge. Det minns du inte? svarar Gynning.

– Jo, det kanske vi gjorde va. Allt var så jävla snurrigt. Det var så suddigt allting, säger Berg.

– Det du var med om var ju helt för jävligt, bekräftar Gynning.

Kollapsen skedde i samband med att Carina var på väg hem från jobbet efter en tid med mycket arbete och dålig sömn. När hon börjar att känna sig allt mer yr misstänkte hon först att det var blodsockret eller blodtrycket som spökade, och ringde sin make Erik Berg, 29, för att berätta att något inte stod rätt till.

Annons

– Jag måste ha låtit på något sätt som gjorde han orolig, berättar Carina.

Sambon Erik reagerade kraftigt på sin partners röstläge och uppmuntrade henne att ta en taxi hem, trots att hon bara befann sig några hundra meter från bostaden. Men Carina fick en annan idé – hon skulle gå över gatan och köpa en juice, det kanske ändå var blodsockret som bara behövde en skjuts.

– Jag kan ju inte ta en taxi 400 meter, tänkte jag, berättar Carina och fortsätter:

– Jag halkade över gatan, vinkligt måste de ha varit.

Men efter att dörrarna till affären öppnar sig minns Carina inget mer – och nästa gång hon vaknar upp befinner hon sig på sjukhuset. Vad som hände där vid affären har hon fått berättat till sig i efterhand.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad.

Fått diagnosen krampanfall

När sambon Erik upptäcker att Carina aldrig kommer hem blir han väldigt orolig, inte minst när han får samtal och det på andra sidan luren befinner sig en läkare från Sankt Görans sjukhus – som berättar att Carina befinner sig där.

Annons

Han hinner tro det värsta innan läkaren berättar att läget inte är livshotande.

Efter röntgen och undersökningar på sjukhus får Carina det beskedet att hon haft ett krampanfall.

– Det finns massa orsaker till en sån här grej. Jag har inte fått alla svar ännu, men jag har fått diagnosen krampanfall. Om jag aldrig får det igen är detta den isolerade händelsen. Det kan man få av sömnbrist och stress, berättar Carina.

– Det förklarar ju verkligen, fyller Gynning i.

FOTO: TT, TV4

Annons