"Ensamma mamma"-Susanne om distansförhållandet med Mattias: "Vi skyndar långsamt"

"Ensamma mamma"-Susanne om distansförhållandet med Mattias: "Vi skyndar långsamt"

Samboskap och kanske ett gemensamt barn. Framtiden ser ljus ut för "Ensam mamma söker"- Susanne Bostrand och Mattias Jonasson.

Hon nobbade hans första försök till en kyss under inspelningarna av “Ensam mamma söker” men nu lyser kärleken mellan Östersundsbon Susanne Bostrand, 32, och stockholmaren Mattias Jonasson, 27. Paret har precis återförenats hemma hos Susanne och hennes döttrar Ayla, 5, Alicia, 3, och Lily-Eileen, 2, samt blandraskatten Marley, snart 9, efter nästan en månad på skilda håll.

Foto: Malin Bondeson

Susanne Bostrand med kärleken Mattias Jonasson. Foto: Malin Bondeson

– Man längtar så mycket efter varandra, är som nykär varje gång, säger trebarnsmamman när Hänt i Veckan hälsar på i trerummaren.

De är båda väldigt glada över kärleken.

– Susanne har så mycket livsglädje och är generös och glad hela tiden. Man blir på gott humör i hennes sällskap, berättar elektrikern.

– Och jag blir glad av dig och barnen tycker så mycket om dig. Från första stund. Du finns alltid där. Och så har vi roligt mitt i vardagskaoset, det är viktigt.

Solen lyser in i den ljusa lägenhet och ger tillsammans med den marina inredningen en känsla av vår trots snön utanför fönstret. Susanne har bland annat inrett med snäckor, måsar, segelbåtar och olika nyanser av blått.

Ayla och Alicia hjälper mamma att ställa fram fika. Foto: Malin Bondeson

Ayla och Alicia hjälper mamma att ställa fram fika. Foto: Malin Bondeson

– Det är mycket västkustinspirerat eftersom jag har en del av mitt hjärta där. Vi är alltid där om somrarna och brukar hyra ett hus utanför Grebbestad i Havstenssund.

Köket som ligger direkt till höger från entrén går i vitt och gardinerna i fönstret bär kompassmotiv, men här finns även en klassisk kökssoffa i trä.

– Jag gillar ljusa färger och det lite gammeldagsa.

Det soldränkta köket skvallrar om vår. Foto: Malin Bondeson

Det soldränkta köket skvallrar om vår. Foto: Malin Bondeson

Flickornas skratt hörs då och då i lägenheten. När de inte pockar på mammas eller Mattias uppmärksamhet leker de inne på sitt rum.

– Ibland har vi så stökigt att vi måste städa hela natten, kanske till åtta, berättar Ayla medan hon visar upp bland annat våningssängen och fondtapeten med djungeltema.

Barnens rum är glatt och färggrant. Foto: Malin Bondeson

Barnens rum är glatt och färggrant. Foto: Malin Bondeson

För närvarande pågår flera projekt i lägenheten. Susanne har börjat tapetsera om i hallen och planerar även att fräscha upp vardagsrummet där vackra bilder av barnen hänger på väggarna.

– Tapeten ligger i kökssoffan och så har jag rollat några dörrar som ska målas. Det är ständigt pågående renovering, men så är det ju när man har tusen bollar i luften och tre barn, säger hon med ett skratt.

Det marina temat genomsyrar hela hemmet. Foto: Malin Bondeson

Det marina temat genomsyrar hela hemmet. Foto: Malin Bondeson

Att därtill addera ett distansförhållande kräver sitt pusslande men avståndet till Mattias i Stockholm är inte tillnärmelsevis lika jobbigt som det hon hade med flickornas pappa som flyttade tillbaka till Indonesien. Deras förhållande tog slut under graviditeten med Lily-Eileen.

Hon beskriver förhållandet med Mattias som en dröm och troligtvis kommer det inte att dröja länge innan han åker upp till Östersund för att stanna.

– Jag älskar ju vinterland, så självklart. Det är ju tanken. Det är lättare att jag flyttar än Susanne och Stockholm med nära och kära ligger ju inte längre bort än en timme med flyget, säger han.

Mattias har redan en självklar plats hemma hos Susanne och döttrarna Ayla, Alicia och Lily-Eileen. Foto: Malin Bondeson

Mattias har redan en självklar plats hemma hos Susanne och döttrarna Ayla, Alicia och Lily-Eileen. Foto: Malin Bondeson

De verkar båda flexibla och villiga att göra vissa kompromisser om så krävs. Inredningsmässigt lär de dock inte få några problem.

– Jag har ingen stil, jag har mycket svart och vitt, men det är ju när jag bor ensam. Du kan ju mer om inredning än jag. Jag kan sköta belysningen och bygga väggar, säger han till Susanne.

– Ja men då är det löst då, säger hon.

Susanne Foto: Malin Bondeson

Paret hoppas på en lång framtid tillsammans. Foto: Malin Bondeson

Mattias tillvaro i Stockholm står i klar kontrast till den han upplever i Susannes Östersund. Här är det flickorna som står i fokus och det märks att de gillar honom.

– Jag älskar dem, de är helt underbara, säger Mattias.

Både han och Susanne kan tänka sig fler barn men de skyndar långsamt.

– Vi vill ha varit tillsammans ett tag först och så vill vi flytta ihop. Vi får se vad som händer.

Reporter Lina Tidén Sundin visar "gruppbilden" som just togs. Foto Malin Bondeson

Reporter Lina Tidén Sundin visar “gruppbilden” som just togs. Foto Malin Bondeson

Andra läser också:

Fadde har siktet inställt: ”Jag drömmer om att förföra prinsessan Madeleine”

Zara Larssons hyllade bröstinlägg – slår tillbaka mot hatarna

Renée Nyberg: ”David fick bo i källaren och inte träffa barnen”

FRÅN FÖRSTASIDAN