Artikeln innehåller reklamlänkar

Emma Zetterbergs nya karriär – efter flytten till Sverige

Emma Zetterberg tänker öppna en baguetteria i skånska Mölle efter flytten hem till Sverige med maken Henrik.

Henrik Zetterberg slutar som hockeyproffs. Nu flyttar han och frun Emma hem till Sverige och Skåne för att börja om på nytt i Mölle.

I mitten av september meddelade det svenska ishockeyproffset Henrik Zetterberg, 38, att han lägger skridskorna på hyllan efter 15 säsonger i NHL. Detta eftersom Henrik, som är lagkapten i Detroit Red Wings, med åren har fått allt värre ryggproblem.

– Det går inte att spela längre, så det finns inget alternativ. Tyvärr, sa han till Expressen.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid! (länk till Aller media shop)

Några dagar senare berättade för sajten HoeckeySverige att han och hustrun Emma Zetterberg, 39, beslutat sig för att flyta hem till Sverige igen med sonen Love, 3:

– Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot.

Henrik förklarade sedan:

– Vår son Love började på dagis för några veckor sedan så vi stannar kvar här i Detroit den här säsongen. Sedan åker vi hem till Sverige. Nu har jag varit borta här i 15 år vilket gjort att jag tappat mycket och saknat min familj och många av mina vänner.

Han sa också att han inte hade några direkta planer på att börja jobba med hockey den närmsta tiden, utan bara tänkte ta det lugnt den första tiden i Sverige. Men nu visar det sig att hans fru Emma har desto större planer på vad hon ska sysselsätta sig med då de kommer hem. Emma har nämligen köpt en tomt i hamnen i skånska Mölle där hon enligt Helsingborgs Dagblad planerar att öppna en lite finare variant av brödbutik, en så kallad baguetteria.

Hon och Henrik har sedan tidigare en villa i Mölle, så att hon väljer att öppna baguetteria just där kommer knappast som någon överraskning. Om hon även har planer på att återuppta sin karriär som medieprofil återstår att se.

För dem som inte minns hette Emma tidigare Andersson i efternamn och hon har tävlat i Expedition Robinson två gånger. Första gången 2001 och andra gången 2003 då hon röstades in till att få en andra chans att tävla på ön av tittarna. Emma vann den säsongen i början av 2004 och blev “Robinson-Emma” med hela svenska folket. Samma år fick hon även ett eget tv-program vid namn Dolche Vita på Kanal 5.

Henrik Zetterberg träffade hon 2006. Hon gav kort efter det upp mediekarriären i Sverige och flyttade till USA. De två är gifta sedan 2010 och faktum är att även bröllopsceremonin hölls i Mölle, närmare bestämt i Brunnby kyrka.

LÄS OCKSÅ: Emma Zetterberg blev lämnad med sonen Love: ”I chock”

LÄS OCKSÅ: Henrik Zetterberg och Emma Zetterberg blir föräldrar

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN