Emma Igelströms glädjebesked efter cancerdiagnosen: ”Lättad”

Emma Igelströms nya besked om cancern
I mars avslöjade Emma Igelström att hon drabbats av en cancertumör i livmodern. Nu har den före detta simstjärnan opererats, och på Instagram berättar hon om ingreppet.
Annons

I mars berättade den tidigare simstjärnan Emma Igelström, 39, som i början av 00-talet satte sju världsrekord, vann fyra VM-guld och tre EM-guld, att hon hade drabbats av en cancertumör i livmodern. Det var på Instagram som Emma berättade om diagnosen i ett försök att lugna sina följare:

Annons

”En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg”, skrev Emma i inlägget.

Den före detta simstjärnan hade dock kämpat med fysiska problem i sju månader innan hon valde att berätta om tumören. Emma kallade den tidsperioden för de längsta månaderna i hennes liv:

”Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna”.

Hon förklarade vidare:

Annons

”Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden”

Emma Igelströms ärliga ord efter operationen

Nu har Emma Igelström äntligen opererat bort cancertumören. I ett nytt Instagraminlägg berättar hon att det tuffa ingreppet som utfördes på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg gick bra:

”Nu är det onda ute ur min kropp. Jag har gått en av de tuffare matcherna i dag. Efter omständigheterna mår jag okej. Jag har ont och är hög men är samtidigt lättad och lycklig”.

Hon fortsätter:

”Haft världens bästa vårdteam runt om mig idag. Och jag har haft världens bästa support från familj, vänner, arbetskompisar och alla ni som peppat. Har inte orkat läsa allt men det betyder massor”.

Annons

Till sist avslutar simstjärnan inlägget med att full av optimism och framtidstro skriva:

”Nu blir jag kvar här några dagar innan framtiden tar över. Ser fram emot den”.

Kändisarnas lyckönskningar till Emma Igelström

Massvis av både kända och okända människor har sedan Emma Igelström la upp inlägget på torsdagen hört av sig för att peppa henne och ge sitt stöd.

Programledaren och tidigare skidskytten Magdalena Forsberg, 51, hälsar:

”Krya på dig Emma!”

Partiledaren Annie Lööf, 35, skriver kort och gott:

”Stor kram”.

Annons

Skådespelerskan och mediaprofilen Sanna Bråding, 39, skriver:

”Du kommer kliva ut i framtiden med samma superkraft du alltid burit. Men även med en känsla av kärlek till dig själv och omhändertagande. Du gör det bra Emma.”

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…