ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Emma Igelström berättar om stora sorgen i livet: ”Aldrig riktigt hel”

21 feb, 2023 
Daniel Sörensen
Emma Igelström om stora sorgen i livet: ”Aldrigt riktigt hel”
Emma Igelström har flyttat till Saudiarabien med familjen.
Nu berättar hon om den första tiden i det nya landet.
Livet vi valt att leva är inte bara en dans på rosor”, skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emma Igelström om livet i SaudiarabienBrand logo
Emma Igelström om livet i Saudiarabien

Den framgångsrika simmaren Emma Igelström, 43, tillhörde den yttersta världseliten under 2000-talet. Hon avslutade karriären 2005, efter fyra VM-guld, ett VM-silver och flera EM-medaljer. Sedan dess har hon varit med i flera tv-program såsom Mästarnas mästare och The Island – hon har också arbetat inom bankvärlden, under några år hade hon en chefsbefattning på SEB.

Med tanke på sina år som elitidrottare är Igelström van vid att resa mycket och anpassa sig till sin omgivning i olika länder. Den erfarenheten kom väl till pass nu under inledningen av 2023, då hon tillsammans med sin partner Adam Kjellström och deras son Louie flyttat till Saudiarabien för att Adam ska jobba där.

Inlägget som Emma Igelström publicerade 4 januari i år. Då hon avslöjade att familjen skulle flytta till Saudiarabien.
Inlägget som Emma Igelström publicerade 4 januari i år. Då hon avslöjade att familjen skulle flytta till Saudiarabien.

”Idag börjar vårt nya liv. Eller inte nytt liv men en tid framåt så kommer vårt vara annorlunda. Skrämmande men också spännande”, skrev Emma på Instagram den 4 januari.

Annons

Var på galan med sin dotter Olivia

När Hänt träffade Emma Igelström på Idrottsgalan 2023 två veckor senare berättade hon att flyttlasset snart skulle gå.

– Min sambo är redan i Saudi så jag åker dit på torsdag. Kommer vara där några veckor och sedan kommer jag åka hem och vara hemma några veckor, så jag vet inte om jag skulle kalla det flytt liksom för mig, utan kanske mer pendlande, sa hon då.

På galan hade hon sällskap av sin äldre dotter Olivia, 15, som hon har sedan ett tidigare förhållande. Hon berättade då mer om hur de resonerat om flytten till Saudiarabien, med tanke på att landet ofta kritiseras för sin människosyn i allmänhet och sin kvinnosyn i synnerhet.

Emma Igelström med dottern Olivia på Idrottsgalan 2023.
Emma Igelström med dottern Olivia på Idrottsgalan 2023.

– Det är klart att det finns olika sorters länder att ta sig till eller inte ta sig till. För mig handlar det om att min sambo ska få uppfylla en dröm som han vill och det är det viktiga. Det viktiga för mig är att alla i familjen trivs, sa hon då.

Annons

Emma Igelström om första tiden i Saudiarabien

Nu har Emma Igelström varit i landet ett tag. På Instagram har hon skrivit om hur omställningen till den nya miljön har gått.

Livet vi valt att leva är inte bara en dans på rosor. Precis som vilket liv som helst handlar det om att hantera det, att balansera utmaningarna och att uppskatta de små glädjeämnena”, skriver hon på Instagram.

Hon fortsätter med att berätta att hon ständigt känner en saknad efter de människor som hon är nära, men som ändå finns långt borta rent fysiskt.

Jag har under stora delar av mitt liv levt i kappsäck och varit ganska rotlös. Det är jag van vid. Jag känner mig hemma där de viktigaste personerna i mitt liv är. Där är min stora utmaning just nu. De finns på olika håll och var jag än är så saknar jag”, skriver hon och fortsätter:

Annons

Känner mig aldrig riktigt hel liksom. Var jag än är känner jag en ensamhet. Svårt att förklara men den gnager öven när jag har folk runt omkring mig. Den utmaningen ska jag försöka ta mig an och hitta ett sätt att känna inkludering igen. Livet. En ständig utmaning och ett ständigt lärande”, avslutar hon.

Hennes inlägg har fått över 900 gilla-markeringar och många har kommenterat och visat sin kärlek och sitt medlidande. Den före detta boxaren Mikaela Laurén skriver: ”Förstår precis. Rastlös själ” och skådespelaren Dragomir Mrsic skickar två hjärtemojis.

Mamman gick bort 2022

Emma Igelströms mamma gick bort i cancer 2022. Hon har tidigare pratat om saknaden efter sin mor.

Tack för att du varit min mamma och världens bästa Mormor. Tack för allt du gjort för Olivia, din stora kärlek. Tack för att du hann träffa Loui. Men också ett stort tack för att vi fick chansen att prata klart och att det gjorde att samtal om döden blev lika naturligt som samtal om livet”, skrev hon på Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Instagram

Annons