hänt exklusivt

Emma Igelström om flytten till Saudiarabien – sanningen om beslutet

EMMA IGELSTRÖM

FOTO: TT/Hänt
Emma Igelström kunde nyligen avslöja att hon flyttar till Saudiarabien.
Nu berättar hon mer om beslutet för Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emma Igelström om livet i Saudiarabien
0:40

Efter reklamen: Emma Igelström om livet i Saudiarabien

(0:40)

Slå på ljud

Den förre detta elitsimmerskan Emma Igelström, 42, var i början av 2000-talet en av världens bästa simmare. Efter fyra VM-guld, ett VM-silver och flera EM-medaljer avslutade hon karriären helt och hållet 2005.

Med andra ord har hon varit på resande fot en hel del under årens lopp. Nyligen avslöjade hon dessutom att hon återigen ska ut på resande fot, men inte i tävlande syfte. Nu är det partnern Adam Kjellström som ska uppfylla sin dröm genom att flytta till Saudiarabien.

”Idag börjar vårt nya liv. Eller inte nytt liv men en tid framåt så kommer vårt vara annorlunda. Skrämmande men också spännande”, avslöjade Emma på Instagram.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Emma Igelström blev gravid mot alla odds

I skrivande stund har Adam redan flyttat ner till Saudiarabien och snart är även Emma på plats. När Hänt träffar Emma på Idrottsgalan 2023 berättar hon om beslutet och att det dock inte är en permanent flytt för hennes del.

– Min sambo är redan i Saudi så jag åker dit på torsdag. Kommer vara där några veckor och sedan kommer jag åka hem och vara hemma några veckor, så jag vet inte om jag skulle kalla det flytt liksom för mig, utan kanske mer pendlande, förklarar Emma för Hänt.

Det har varit några mycket händelserika år för Emma de senaste åren. 2006 släppte hon självbiografin Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin som handlar om hur hon sedan ung ålder kämpat mot ätstörningar i olika former. 2019 kom nästa bakslag: en tumör i livmodern och Emma som så gärna ville ha barn med kärleken trodde att det var kört.

Men plötsligt hände det ofattbara! Emma blev gravid och i augusti 2021 föddes parets gemensamma son Louie.

Emma Igelström om att bo i Saudiarabien

Och nu är det alltså ytterligare en förändring som står på agendan. Den lilla familjen flyttar nämligen ner till Sauidiarabien – även om det bara är på deltid för Emmas del.

Inför Idrottsgalan gick hon på röda mattan tillsammans med dottern Olivia, som hon har från ett tidigare förhållande och hon strålade i sin vackra klänning. Hon berättar mer om flytten till Saudiarabien, ett land som fått en del kritik för hur de behandlar människor i allmänhet.

– Det är klart att det finns olika sorters länder att ta sig till eller inte ta sig till. För mig handlar det om att min sambo ska få uppfylla en dröm som han vill och det är det viktiga. Det viktiga för mig är att alla i familjen trivs.

EMMA IGELSTRÖM

Emma Igelström och dottern Olivia.

Claudio Bresciani/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN