sportsnackisar

Elvira Öberg, 23, om stödet från pojkvännen: ”Det där lilla extra”

Elvira Öberg och Axel Frost.

FOTO: TT/Instagram
Skidskytte-VM är över och medaljfavoriten Elvira Öberg, 23, reser från Oberhof med endast en bronsmedalj.
För Expressen berättar 23-åringen om pojkvännen Axel Frosts stöd efter fiaskot.
– Då betyder det mycket att ha en pojkvän som ger mig det där lilla extra stödet, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”
0:19

Efter reklamen: Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

(0:19)

Slå på ljud

Under söndagen avslutades årets skidskytte-VM med gulmedalj till Hanna Öberg, 27. Sämre har det gått för lillasyster Elvira Öberg, 23, vars VM kantats av sjukdom. Svenska folket väntade sig stordåd av den unga talangen eftersom hon gjort en stark säsongsstart och ligger tvåa i den totala världscupen. Men hennes VM blev mindre lyckat.

Lillasyster Öberg kunde endast ställa upp i tre lopp, men fick med sig en medalj från Oberhof – hennes första individuella VM-medalj – efter en lyckad stafett under lördagen. På söndagen fick hon ta emot sin bronsmedalj efter storasysterns succé.

För Expressen berättar hon om känslorna efter fiaskot.

– Det har varit ett tufft mästerskap för mig. Jag har ju tvingats hålla mig på egen kant utanför laget, berättar Elvira Öberg för Expressen.

Elvira Öberg: ”Det har betytt jättemycket”

Men stödet från nära och kära – mamma Viktoria, pappa Tomas, storasyster Hanna, och pojkvännen Axel Frost, 27, har betytt mycket. Pojkvännen anlände halvvägs in i VM och kunde stötta när mästerskapet inte blev som planerat.

Trots att han var på plats under en längre period fick han bara se flickvännen köra ett lopp.

Elvira Öberg.

Elvira Öberg lämnar Oberhof med en bronsmedalj efter lördagens stafett.

FOTO: Anders Wiklund/TT

– Det har betytt jättemycket att ha det lilla extra stödet från honom, säger Elvira och fortsätter:

– Och att mamma och pappa fick vara här och uppleva Hannas två guld och min första VM-medalj känns jättekul, för vi hade ju två år (pandemin) där vi inte fick ha publik.

Hanna Öberg om pojkvännen Martin Ponsiluoma

Storasyster och VM-guldmedaljören Hanna Öberg hade sin pojkvän och lagkamrat på plats under hela VM. Martin Ponsiluoma knep en en andraplats under masstarten och kunde fira tillsammans med flickvännen innan det var hennes tur att kämpa för Sverige.

Hon berättar för Expressen att det ger extra motivation och inspiration inför sin egen tävling när det går bra för pojkvännen.

– Jag är verkligen så glad för både Sebbe och Martin, men det är klart, jag unnar verkligen Martin den här framgången. Han har verkligen chansen varje gång han ställer sig på start och jag vet att han kan prestera så himla bra, så det var verkligen fint, säger Hanna Öberg.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN