LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Emilias fusk på ön – så kom hon undan med det

30 nov, 2023 
ROBINSON 2024, EMILIA
Förra veckan fick fem Robinson-deltagare brev hemifrån. Emilia var inte en av dem, men i torsdagens avsnitt höll hon plötsligt ett brev i handen.
– Jag tror inte produktionen märkte det faktiskt, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”Brand logo
Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”

Robinson 2023 går mot finalvecka! En av dem som är klara för finalveckan är ingen mindre än Emilia Persson, 22. Om man känner igen Emilia från något så är det inte så konstigt, hennes storasyster Caroline Persson, 24, var nämligen med i Robinson i våras.

Emilias resa i Robinson började i Gränslandet tillsammans med bland andra Pelle Lilja, 59. Det som varit jobbigast för Emilia är hennes hemlängtan.

– Sedan dag två på Gränslandet hade jag det jättetufft rent självförtroende och självkänslo-mässigt. Jag tror att jag hade byggt upp det väldigt bra innan men jag insåg när jag väl kom dit och blev så naken att man tänker inte på hur mycket ens nära och kära hjälper en att komma ihåg att man ska tro på sig själv och sådana saker. Så allt det föll till backen, säger Emilia till Hänt.

Annons

Därför ville Emilia verkligen ha brev hemifrån

I förra veckan fick vi se hur ledsen Emilia blev när hon inte fick brev hemifrån.

– Det kan låta fjantigt men jag var inte beredd på att det skulle bli sådan mental käftsmäll i att längta hem så mycket och inse hur mycket de där hemma gör för ens självförtroende och självkänsla, säger Emilia och fortsätter:

– Jag vet ju hur mina nära och kära funkar och hur de känner mig så jag vet ju att exakt de sakerna jag hade behövt höra hade stått i ett brev. Jag hade bara velat få en liten smak och känsla av dem.

Emilias okända brev hemifrån – fusket som ingen märkte

Men i torsdagens avsnitt dyker plötsligt ett litet brev upp i Emilias hand. Det var en hälsning från storasyster Carro. Hälsningen var skriven på ett tarot-kort.

Annons

– Ja alltså jag läste det där kortet minst en gång per dag, men oftast typ fem, sex, sju, åtta, nio, tio gånger om dagen, säger Emilia till Hänt och fortsätter:

– Bara att se hennes handstil var liksom det enda på ön som faktiskt konkret kunde påminna mig om dem där hemma. Det hjälpte så sjukt mycket mer än vad jag trodde att det skulle göra.

Nu kanske många ställer sig frågan; får man verkligen ha med sig en sådan hälsning? Robinson är nämligen normalt sett väldigt hårda med att man bara får ha med sig det absolut nödvändigaste.

– Det var ju tur att jag hade tarot-kortet, annars hade jag väl brutit ihop totalt. Ett brev eller samtal hade betytt så mycket, säger Emilia.

Fick man ha med sig ett sådant brev?

– Jag vet inte faktiskt... Jag tog bara med dem och så hade hon skrivit utan att jag visste om det, säger Emilia och fortsätter:

– Produktionen går ju igenom ens saker väldigt noga innan man får ta med sig sin packning och jag tror inte de märkte det faktiskt. Jag är glad att de inte gjorde det.

Däremot verkade inte produktionen bry sig om Emilias fördel.

– Jag pratade om det där kortet typ sju gånger per dag i synk... Så de verkade ju inte bry sig, så det var tur, avslutar hon.

ROBINSON 2023

FOTO: TV4

Annons