LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Emil gjorde svensk version av hitlåten – gör succé på nätet

08 okt, 2017 
Malin Ljung
Avicii på svenska? Nu gör 26-årige Emil succé med sin svenska version av "Without you", och den är omöjlig att inte älska.
Annons

Den svenska artisten Emil Assergård, 26, måste vara helgens största succé? Nu sprids nämligen hans svenska version av Aviciis “Without you” och hyllas över hela internet.

Trots att den släpptes på Youtube först under lördagen kräver redan nu fansen att den ska upp på Spotify så de ska få njuta av den mer. “Så jävla grym”, “Din röst är fantastisk” och “Den kommer krascha svenska topplistorna” är bara några av kommentarerna som strömmat in.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

För Hänt förklarar Emil Assergård valet bakom att göra om just “Without you”:

– Jag tyckte att originalet hade en så fin känsla i sig, för den berör verkligen mig. Men samtidigt tror jag att man inte tänker lika mycket på vad låten handlar om när den är på engelska, så jag kände att en svensk version skulle kunna plocka fram den känslan ännu mer. Jag direktöversatte inte låten, utan jag skrev en ny text som förmedlade samma budskap men på ett eget sätt.

Annons

Att den sedan skulle bli en så stor succé, det hade han inte ens kunnat drömma om!

– Jag trodde absolut inte att så många skulle gå igång på den, utan det var mer en rolig grej som jag bara ville göra för att jag gillade låten. Men jag är sjukt rörd och glad över att så många har blivit berörda av min version, säger han.

Och kanske, kanske kan låten snart finnas på Spotify.

– Jag hoppas det! Eftersom så många redan har kommenterat på videon att de vill det, så har mitt skivbolag nu också hört av sig om det. Jag kan inte lova något än, men förhoppningsvis.

FOTO: Youtube

Annons