Glenn Hysén avslöjar hemligheten: Därför vann jag Farmen VIP

Efter en fängslande och jämn final stod Glenn Hysén som vinnare i årets Farmen VIP. Nu berättar han om känslorna efter vinsten och om hans tid på gården.

Fotbollslegendaren Glenn Hysén, 58, var den första att komma till årets Farmen VIP och den siste att lämna. I kvällens avsnitt i TV4 kom alla kändisar tillbaka till gården och valde att skicka Glenn direkt till finalen.

– Det var ju nästan större än att vinna själv. Det är ju ett erkännande om något. Inte att man är teknisk och händig, utan att man har väl gjort något som bidrar till att de, ja… Jag tror väl att jag är ganska normal om man säger så. Står med fötterna på jorden och inte något märkvärdigt, utan allting är jävligt enkelt. Det tror jag var lite av vinnarreceptet, att vara sig själv bara, säger Glenn till Hänt.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband

Efter en jämn semifinal stod det klart att skönhetsdrottningen Yvonne Ryding, 55, skulle bli hans motståndare. Glenn och Yvonne, som under tiden på gården har blivit goda vänner, möttes i tre grenar. De två första grenarna vann Glenn överlägset, men när de sedan möttes i en frågetävling knappade Yvonne in. Till sist var det bara två poäng som skilde dem åt.

– Där blev jag lite nervös. Men jag vet ju att hon är mycket bättre på det än mig på just den biten så att det var inte så konstigt om hon hade tagit det, säger Glenn.

Efter den rafflande frågetävlingen stod Glenn Hysén som vinnare i Farmen VIP. Han berättar att han var nervös inför finalen, men vinnarskallen fanns ju där såklart – vilket han menar sitter kvar från när han spelade fotboll.

– Hade jag kommit femma eller åkt ut i andra grenen hade det inte spelat någon roll, för jag är ju ingen händig människa. Jag kan ju för fan inte ens slå i en spik, så hur jag kunde gå och vinna alltihop är obegripligt. Hade jag torskat där i finalen så hade jag ju varit nöjd ändå. Men när det är tävling så är det tävling och då vill man ju gärna vinna.

Glenn uppskattade tiden på gården och när han tänker tillbaka finns det saker han saknar.

– Ja mycket. Alla som var med och framför allt blev vi ju ett gäng där med Yvonne Ryding, Klara Svensson och Patrik Sjöberg. Det var ju jävligt roligt. Vi fastnade lite mer för vi var ju kvar så länge. Det funkade jävligt bra och det saknar jag mest, att tjöta med dem där. Vi har pratats vid efteråt ett par gånger med alla, men vi har aldrig träffats. Men det är ingen omöjlighet att det kommer bli verklighet. Patrik springer jag ju på lite mer eftersom han är i Göteborg.

Om Glenn skulle få chansen att vara med i Farmen VIP igen hade han inte tvekat att tacka ja, även fast livet på gården inte riktigt var som han hade trott från början.

– Långt ifrån. Att jag skulle trivas med folk det vet jag ju, för jag har ju inga problem med någon. Jag rättar mig efter hur de andra är. Men det jag tänkte var ”hur ska jag gå vidare i det här? “. Jag är så oduglig och så ohändig att det är löjligt, säger han och fortsätter:

– Det var lite jobbigt första veckan kanske, det med mat och sådant. Det var ju bara potatis och grönsaker. Man spydde ju potatis ett tag, ha ha ha! Men man får ju överleva. Man vet ju vad som gäller och då kan man inte gnälla.

Nu är den första säsongen av Farmen VIP över. Prispengarna på 200 000 kronor valde Glenn Hysén att skänka till BRIS, Barnens rätt i samhället. Nu är han tillbaka i vardagen med sin sambo Camilla Lendott, 49, och i höst får vi återigen se honom i rutan. Då i en realityserie på Kanal 5 med resten av familjen Hysén.

HETAST PÅ HÄNT TV: LANCE HEDMAN GRAAF om tuffa uppväxten: “De var så elaka”

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-Simon Kachoas skräckskada – bröt käken efter matchen mot Glenn Hysén

LÄS OCKSÅ: Efter tunga sjukdomsbeskedet – Patrik Sjöberg tvingas lämna Farmen VIP: ”Livet på sp

Foto: TV4