Ellinor Bjurströms kamp för att få bli fostermamma

Ellinor Bjurström, Jimmy Olsson, Aaron och Novali
Exklusivt

Ellinor Bjurström har länge velat bli fostermamma – men hon får inte.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar hon nu om motgångarna.

Ellinor Bjurström, 26, blev ett känt ansikte för svenska folket efter sin medverkan i Top model 2014 och några år efter modelltävlingen kunde man istället se henne i succéserien Unga mammor tillsammans med sambon Jimmy Olsson och sonen Aaron.

I augusti detta året blev Ellinor mamma för andra gången till en dotter som de döpte till Novali – något som inte direkt var planerat. I en tidigare intervju med Hänt berättade hon att hon älskar sin roll som mamma, men är kluven till om hon vill ha fler biologiska barn.

– Jag vill ha fler barn, men jag vill inte vara gravid igen. Jag gillar inte att vara gravid, sade Ellinor till Hänt och fortsatte:

– Jag fick extremt mycket hormoner och jag blev bokstavligen ett monster under min graviditet. Jag kunde varken behärska mig eller bete mig. Men jag vill ha fler barn, avslöjade Ellinor för Hänt.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Ellinor Bjurströms dröm om att bli fostermamma

På hennes Instagram har hon tidigare berättat om tankarna kring att öppna upp sitt hem till ett barn som behöver en trygg plats att bo på.

OPERATION Pernilla akut till sjukhus med sonen Theo

”Jag har drömt om det sedan jag var väldigt liten. Jag vet att vi kan ge ett barn den tryggheten som vi tycker att alla barn förtjänar. För mig behöver inte familj/barn vara biologiska för att jag ska älska de och ge de allt”, skriver hon.

Ellinor och Jimmy får inte bli familjehem

Men trots att hon och Jimmy påbörjat processen att bli familjehem två gånger har de blivit nekade till att få ta emot något barn. I en exklusiv intervju med Hänt förklarar hon nu varför.

– Vi hade kommit jättelångt i processen att få ta hand om ett fosterbarn och det var till och med ett specifikt ett barn som var på tal men när barnet väl skulle flytta in så sa de det att de valde att avstå på grund av att vi var offentliga. Så det kom som en chock att vi blev nekade av den anledningen och vi kan väl förstå det men samtidigt så gör inte det oss till sämre föräldrar.

Jag tror det beror lite på att om vi går på gatan så kan folk ta bilder på oss och det.

Trots motstånd så verkar inte drömmen om att bli fostermamma ha försvunnit, hon berättar vidare att hon inte tänker ge upp så lätt:

– Jag förstår dem men samtidigt så är det ju en dröm och det blev lite tråkigt för oss. Men vi ser att när våra barn kanske blivit lite äldre så går det kanske att göra i framtiden. Min dröm om att få ta hand om ett fosterbarn är inte över än. Jag tänker inte ge upp så lätt, avslutar Ellinor.

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists pussbild med dottern Zoe väcker starka reaktioner

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynning har varit på nattklubb med nyfödda dottern Vilda

FOTO: Ellinor Bjurström/Instagram, Ellinor Bjurström/Youtube