LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför stoppas Ellinor Bjurström och Jimmy från att bli familjehem

14 jun, 2023 
ELLINOR BJURSTRÖM
Ellinor Bjurström har tidigare berättat för Hänt att planerna på att bli familjehem har stoppats, men drömmen lever kvar. Hon har inte gett upp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ellinor Bjurström om mötet med världsstjärnorna – heldagen med Justin BieberBrand logo
Ellinor Bjurström om mötet med världsstjärnorna – heldagen med Justin Bieber

Ellinor Bjurström, 29, blev känd för svenska folket efter sin medverkan i Top model 2014 och blev särskilt uppmärksammad för hennes öppenhet kring kampen mot hudsjukdomen psoriasis. Några år efter modelltävlingen kunde man istället se henne i succéserien Unga mammor tillsammans med sambon Jimmy Olsson, 35, och sonen Aaron, 5.

Ellinor var nämligen bara 23 år gammal när hon blev mamma och har sedan dess varit öppen med både med- och motgångarna som kommer med den stora rollen.

Ellinor Bjurström stoppades från att bli familjehem

Idag bor den lilla familjen i ett hus ute i skärgården och vardagen för familjen verkar rulla på bra. Men trots att familjelivet funkar bra för paret har Ellinor tidigare berättat att hon inte ville bli gravid igen.

Annons

– Jag vill ha fler barn, men jag vill inte vara gravid igen. Jag gillar inte att vara gravid. Jag fick extremt mycket hormoner och jag blev bokstavligen ett monster under min graviditet. Jag kunde varken behärska mig eller bete mig, sa hon då.

Så blev det dock inte och idag har den lilla familjen utökats i form av dottern Novali, 1. Samtidigt berättade hon om drömmen att bli familjehem, som dessvärre stoppades.

”Just nu så blir vi nekade av olika anledningar. Bland annat för att Aaron är för ung. Att vi är offentliga (nej vi skulle självklart inte lägga upp några bilder om barnet eller prata om det). Sen att jag är ung ser vissa som en liten negativ sak. Så vi ska känna efter nu om vi kanske ska vänta något år eller två innan vi ger oss in på detta igen. Vi kommer finnas tillgängliga. Men kanske inte aktivt jobba för det.”, förklarade Ellinor i ett inlägg på Instagram.

Ellinor Bjurströms nya ord om familjehem-drömmen

Att bli familjehem stoppades med andra ord men, men Ellinor har inte gett upp och nu berättar hon att drömmen lever kvar i allra högsta grad.

Annons

När Hänt träffar Ellinor får hon frågan om fler barn och det är då hon kommer in på sin stora dröm.

– Nej men babyverkstaden är nog stängd. Vi vill inte ha några fler biologiska barn, nu. Jag vet inte hur jag känner om tio år, men just nu är jag väldigt klar med det. Däremot har jag alltid haft en dröm att bli familjehem, men det är inte aktuellt nu heller för mina barn är så små och det tar så mycket tid nu, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men förhoppningsvis någon gång i framtiden så kommer vi bli familjehem.

Ellinor berättar vidare om varför hon så gärna vill bli familjehem.

– Jag brinner för barn som inte har den där trygga uppväxten, jag tycker att alla barn förtjänar att ha en trygg uppväxt. Jag tror också att det är bra för samhället för att otrygga barn, alltså om de växer upp i otrygga familjer och inte känner någon stabilitet och tillit till vuxna och sådär så kan vi ju själva förstå vad som kommer hända med de barnen. Kriminalitet och sådär.

– Jag känner att det är en fin grej. Jag känner att en av mina uppgifter här i livet är att ge något barn i alla fall den kärleken som alla barn förtjänar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Elin Jonasson/Hänt

Annons