Ellen Bergströms expojkvän var otrogen i hennes egen säng: "Jag grät varje dag i tre veckor"

26 jul, 2015 
AvLotta Gray
Hon har pantat burkar och ätit gratismat för att klara livhanken. På killfronten har det inte alltid varit helt lätt heller. Ellen Bergström har minst sagt kämpat för att nå sina mål.
Annons

För en gångs skull är jag i tid. Vi ska ses på fiket jag aldrig minns namnet på i Sturegallerian. Jag är ensam förutom en yrvaken personal som frågar vad jag vill ha. Skådisen Ellen Bergström, 25, möter upp mig men vill byta ställe.

– Vi går till Grodan, viskar hon teatraliskt.

Ellen Bergström är uppväxt i sörmländska Vingåker med mamma och pappa samt lillasystern Kajsa, 24. Redan tidigt gillade hon att showa, men sökte till frisörutbildningen på gymnasiet i Norrköping.

– Jag gick där i två månader, missade alla tåg hela tiden och hade 48 procents frånvaro. Mamma fick en chock. “Nu får du sluta på den där skolan” sa hon till mig och det gjorde jag, berättar Ellen Bergström och beställer in frukostpaketet med egg Benedict.

img-4767.jpg
Ellen träffade vår reporter Lotta för lite frukostsnack.

Senare sökte hon till utbildningen Samhällsprogram med inriktning på IT i Katrineholm och hade bara en buss att passa för att komma till skolan.

Annons

– Det gick bättre, inte lika lätt att missa men pappa var arg ibland och kollade så att jag kom med.

Det var mycket musik i familjen, inte mindre än tio gitarrer fanns i hemmet och i plugget var det alltid hon som spexade och var med i olika uppsättningar. Efter skolan sökte Ellen Bergström jobb som säljare av kontorsmaterial på Östermalm i Stockholm, ett ställe hon inte alls kände till.

– Jag sprang omkring i taxklackar hela dagarna, försökte knacka dörr och fråga vem som var ansvarig för kontoret, hade blivit kär i en kille som bodde i Stockholm men fixade inte jobbet, det slutade med att jag gråtande sa upp mig efter två veckor.

Ellen var inneboende på Söder och samma kväll hon sagt upp sig kom ett samtal från Karlstad, popgruppen Kick skulle bildas och hon blev en av deltagarna.

– Vi var med på SVTs “Bobster” och turnerade runt om i Sverige. Jag skaffade pojkvän i Karlstad och började jobba på Telenor men var i Stockholm en dag och råkade traska rakt in i en öppen casting för musiktävlingen “Jakten på Julia” som sändes på SVT.

Annons

Ellen Bergström kom på tredje plats och flyttade tillbaka från Karlstad till Vingåker igen, bodde hos mamma och pappa och jobbade som lärarvikarie.

– Det tog slut med killen och ja, jag flyttade hem men fick ett samtal om att vara med i “Elsas värld”. Jag hade ju läst boken och tyckte det var jätteroligt, fortsätter hon och skrapar tallriken ren.

Ellen som Elsa i programmet “Elsas värld”. Foto: Tre Vänner.

I två år spelade hon i filmatiseringen och hade även en kort romans med “Idol”-deltagaren Robin Bengtsson, 25, men relationen rann ut i sanden.

– Vi umgicks ett tag, men vet inte om jag kan säga att vi var tillsammans direkt.

Kyparen frågar om påfyllning. Vi är nästan ensamma i restaurangen och Ellen pillar lite på sin mobil.

– Det är ett speciellt jobb det här. Jag har kämpat och försökt att välja sammanhang som är bra. Ingen trodde på mig i Vingåker och när man får lön ska ju den räcka ett tag, man måste hushålla. Det har jag varit dålig på. Jag har pantat tomburkar, ring hem till pappa och bett om mer pengar och ibland, när det bjöds in till så kallade “Stureplansmiddagar” kunde jag ligga hemma hela dagen men sminka upp mig och gå dit bara för att få äta mig mätt.

Annons

Ellen Bergström träffade musikern Kevin Högdahl, 25, men i februari upptäckte hon att han bedragit henne hemma i hennes egen säng. Han nekade blank men Ellen har senare fått veta att det hände flera gånger.

– Jag upptäckte att han tog hem tjejer till min första lägenhet där han fick bo gratis. Någon glömde en sjal men han nekade. Jag hade precis börjat spela in filmen “I nöd eller lust” och mådde jättedåligt. Det var ett sådant svek. Jag kunde inte fokusera på någonting. Det kändes som om jag levt i en stor lögn, Jag festade mycket och grät varje dag i tre veckor, säger hon och lägger in en snus, säger Ellen Bergström.

Ellen Bergström trivs riktigt bra med nya pojkvännen Mike Radoor. Foto: Drago Prvulovic//TT

Numera har hon läkt sina sår och är tillsammans med Mike Radoor, grundare till sajten Mintoo. De träffades på en fest och Ellen kunde inte riktigt släppa tanken på honom.

Annons

– Vi pratade lite på Facebook och så gick det ett tag men jag tänkte på honom hela tiden tills vi sågs på Finest Awards för några månader sedan. Det bara sa klick, du vet när det blir sådär… att man blir generad. Och sedan dess har det varit vi. För första gången har jag inte behövt ta hand om en kille. Han har ett eget liv och jag känner mig fri på något vis.

Frukosten är avslutad. Våra tallrikar tomma. Ellen Bergström är ledig i sommar. Åker med Mike till Ibiza och laddar batterierna inför vinterns uppsättning av “Snövit” på Maximteatern.

– Vi bor inte ihop, kan tycka att det blir så mycket vardag så snabbt då, säger hon och tittar pillemariskt på mig med sina nötbruna ögon innan hon drar på sig skinnjackan och försvinner ut på nya äventyr, säger Ellen Bergström.

Ellen Bergström om uppbrottet: "Jag ville inte göra slut"
Ellen Bergström om uppbrottet: "Jag ville inte göra slut"

Andra läser också: 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons