TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Ella Hedström fick lämna Idol 2020 efter sjunde fredagsfinalen

06 nov, 2020 
Ella Hedström
Vem åkte ur Idol 2020 efter den sjunde veckofinalen?
Jo, det var Ella Hedström som fick lämna.
Annons
Allt om Ella Hedström i Idol 2020Brand logo
Allt om Ella Hedström i Idol 2020

Förra veckan blev det en känslosam kväll i Idol. Temat var folkets val och Niklas Hultberg röstades ut (efter att ha framför Måns Zelmerlöws Eurovision song contest-bidrag från 2015 Heroes), vilket fick kamraterna på scenen att brista ut i gråt. Sångaren själv blev också tårögd, men verkade inte allt för bitter över att behöva lämna tävlingen.

– Det har varit jätteroligt. Jag är nöjd över att ha fått utvecklats. Det är jättehärligt att få träffa nya vänner och kunna komma till Stockholm när som helst, sade Niklas Hultberg efter beskedet.

Nova Luther fick byta låt

Nu närmar sig den stora finalen, och inför fredagens veckofinal var det fortfarande sju deltagare kvar. Temat för den här veckan var ”Tillbaka till början”, vilket innebar att Idolerna fick framföra de låtar som de gjorde sin audition med.

Så här såg startfältet ut:

  • Paulina Pancenkov sjöng Bang bang av Ariana Grande, Jessie J, Nicki Minaj
  • Caspar Camitz sjöng sin egenskriva låt Cold train
  • Simon Karlsson sjöng Crossing waters som är en egenskriven låt
  • Ella Hedström sjöng Eloise av Arvingarna
  • Herman Silow sjöng sin egenskrivna låt Older
  • Nova Luther sjöng Runnin’ lose it all av Naughty Boy ft Beyoncé
  • Nadja Holm sjöng Something’s got a hold of me av Christina Aguilera

Tre egenskrivna låtar, alltså. Den som är uppmärksam lade nog också märke till att Nova Luther inte sjöng If I ain’t got you av Alicia Keys, som hon ju faktiskt gjorde sin audition med. Anledningen till det var att Simon Karlsson redan uppträtt med den låten.

Annons

– Nova gör sin chorusline-låt eftersom att Simon redan framträtt en gång med låten hon gjorde sin audition med, har Idols presskontakt Ina Kokalari förklarat för Hänt innan sändningen.

Förra veckan gästades Idol av artisten Petra Marklund som ju är högaktuell med sin nya EP Maneter. Innan dess har vi sett bland andra Dr Alban och The Mamas – och i kväll var det Lou Elliotte, eller Louise Lennartsson som hon egentligen heter, som höll i underhållningen. Hon är både soloartist och medlem i bandet Estraden. Hon körde sin nya låt Best you've ever had.

Ella Hedström lämnade Idol

När svenska folket sagt sitt visade det sig att Herman Silow och Ella Hedström hängde löst. Och till sist blev det Ella Hedström som tvingades lämna.

– Jag har till och med stått här förr och fått det här beskedet, säger hon efter att hon fått beskedet.

Hon menar att hon inte är besviken, men har lite svårt att finna orden när Pär Lernström frågar hur hon mår.

Annons

– Jag är så glad för alla chanser jag fått här och allt som jag fått uppleva. Det kommer inte ta slut här, säger Ella Hedström.

När Ella Hedström får se sin Idol-resa kommer tårarna.

– Det var lite väntat för mig, med tanke på hur bra alla de andra är, säger hon och tillägger att det har varit roligt att få utvecklas under veckorna.

Efter beskedet får hon stöttning av jurymedlemmarna.

– Du är av hela juryn och produktionen respekterad och älskad. Jag tror att du känner det också, tröstar Alexander Kronlund.

FOTO: TV4

Annons