TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elisabet Höglund om affärerna med gifta män

31 jul, 2017 
AvHanna Svärd
Journalisten Elisabet Höglund träffade kärleken Bosse sent i livet. I en ny intervju med Expressen berättar hon nu om åren innan, då hon i hemlighet träffade olika gifta män.
Annons

Elisabet Höglund, 72 har hunnit med mycket i sitt yrkesliv, förutom journalistyrket har hon även skrivit böcker och kan numera också titulera sig konstnär och bloggare. I en ny intervju med Expressen berättar hon om kärleken till maken Bosse Karlsson, 68, som hon träffade i 50-årsåldern, men också om livet innan, då hon hemlighet hade affärer med olika gifta män.

– Det var ett dolt liv där man fick hemlighålla allt. Visst fanns det en spänning i det, men i längden blev det tröstlöst. Jag ville ju binda mig. Jag blev känslomässigt lurad. Det är många män som har svikit mig. Men det är inte jag som har varit otrogen, det är de här männen som har varit gifta som har svikit både mig och kvinnorna de har levt med. De har lovat guld och gröna skogar, men kränkt både mig och fruarna. Jag är glad att slippa det livet nu, säger hon i intervjun.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men numera har Elisabet ett stabilt förhållande med maken Bosse. Paret träffades då de båda var i 50-årsåldern och Bosse valde att skriva in till Sveriges radio P4:s program “Kändislunchen”, där han önskade få träffa antingen Herman Lindqvist eller Elisabet Höglund. Det blev den sistnämnda och sedan dess har paret gått igenom en hel del tillsammans. Under 2011 var Elisabet svårt sjuk i cancer, men innan dess var det framförallt hennes jobb som tog mycket tid och energi. Under första året tillsammans arbetade hon som utrikeskorrespondent i Bryssel, något som fick äktenskapet att ibland komma i andra hand.

Annons

– Bosse fick anpassa sig. Korrespondentlivet är inte optimalt när man är gift och vill kunna träffas, men vi visste att det bara handlade om några år i livet, säger Elisabet.

Men hon har hela tiden varit noga med att värna om relationen och jobba med det som inte varit bra. I intervjun berättar hon om hur hon då såg på att träffa en livspartner senare i livet.

– Jag hade levt ensam i hela mitt liv och tyckte att det var roligt att träffa en man att dela mitt liv med. Då Bosse och jag blev tillsammans ville jag inte sjabbla bort det. Om ett äktenskap ska hålla måste man vårda det, säger Elisabet intervjun.

– Är man ung kanske man tänker att man säkert träffar någon ny, men i vår ålder känner man att “det här måste jag skydda, den här möjligheten kommer inte tillbaka”. Man får försöka att inte gräla i onödan utan vara snälla och pussa och krama på varandra, fortsätter hon.

Foto: IBL

Annons