LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elisabet Höglund jublar: Jag är helt fri från cancer

24 dec, 2016 
Johnny Axelsson
Elisabet Höglund firar in det nya året med vetskapen om att hon är helt fri från sin cancer.
Annons

2011 fick Elisabet Höglund, 72, diagnosen cancer. Vid magnetröntgen av bukspottskörteln hittades en tumör, stor som en rugbyboll. I januari 2012 opererades tumören bort, samt två tredjedelar av magsäcken, mjälten och en bit av tjocktarmen. Operationen var lyckad, men sedan dess har tv-profilen tvingats gå på regelbundna kontroller för att se om cancern kommit tillbaka – varje ny kontroll lika ångestfylld men med positiva resultat.

Veckan före jul var det så dags för ännu ett nervöst besök på Radiumhemmet vid Karolinska sjukhuset i Solna. Men det hela slutade i stor glädje kunde hon meddela på sin blogg:

– Igår fick jag ännu ett glädjande besked angående min hälsa. Jag är helt fri från cancer. Inga metastaser eller andra förändringar på mina organ i buken har kunnat upptäckas.

– Vad lycklig jag blev! Nu har det gått fem och ett halvt år sen som min neuroendokrina tumör på bukspottkörteln opererades bort. Trots att jag aldrig fick några cellgiftsbehandlingar efteråt har cancern inte kommit tillbaka.

4.04953805

Höglund kommer ändå att fortsätta att gå på årliga kontroller, för säkerhets skull. Stort stöd under alla sjukdomsåren har maken Bosse Karlsson varit.

– Han är fantastisk- han är mitt allt, utan hans hjälp hade jag inte klarat mig. Han lagar all min mat och hjälper mig med allt, sa hon efter canceroperationen.

– Men nu inför den stundande julen kan jag glädjas. Liksom Bosse. Min hälsa betyder ju lika mycket för honom som för mig, skriver hon i sin blogg.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons