interviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterview
Idol 2023 marknadsföring banner

Elisa Lindströms sorg över skilsmässan – och att känna sig otillräcklig som mamma

05 jul, 2022 
Elisa Lindström
Hänt möter Elisa Lindström – dansbandsdrottningen som medverkat i allt från Melodifestivalen till det nya militärprogrammet Kompani Svan.
✔︎ Skilsmässan med ex-maken Markus: ”Trauma och sorg”
✔︎ Ständiga känslan av att inte räcka till som mamma
✔︎ Livsomvälvande upplevelsen med Agneta Sjödin: ”Räddningen”
✔︎ Okända händelsen med barndomsidolen Charlotte Perrelli
Annons
Underbar tillbakablick – här vinner Elisa Lindström Let's Dance
Underbar tillbakablick – här vinner Elisa Lindström Let's Dance

tElisa Lindström, 31, är precis hemkommen från inspelningarna av det utmanande programmet Kompani Svan, när vi hörs på telefonen. Det står inga tvivel kring att inspelningen i de norrländska skogarna har varit livsomvälvande för artisten.

– Det har varit helt fantastiskt. Det har varit en av de största upplevelserna i mitt liv, helt galet. Jag är så tacksam, säger Elisa.

De senaste veckorna har hon tillbringat tillsammans med bland annat Agneta Sjödin, 54, Niclas Wahlgren, 56, och Harald Treutiger, 66. Resan visar sig ha fått kändisarna att komma varandra långt in på djupet.

– När en hel grupp går in med den inställningen så blir det väldigt häftigt. Alla har varit så transparenta och öppna. Det har varit en så trygg miljö så alla har gjort sånna intre resor. Jag tror att det är väldigt unikt att få vara på en plats där så många är så ärliga med sina liv, utmaningar och allt. Vi har stöttat varandra i att utvecklas. Det har varit så häftigt, jag är helt tagen.

Annons

Känslorna över att inte räcka till som mamma: ”Brottas alltid med skuld”

Inspelningen är nu över, kroppen är trött och blåmärkena många. Den största utmaningen för Elisa under programinspelningen var dock att lämna dottern Irma, 3, hemma.

– Jag har saknat henne jättemycket, men samtidigt har vi haft så himla mycket att göra hela tiden så det har känts som att det har gått snabbare än vad det har gjort. Men man brottas alltid med skuld när man åker iväg och gör saker för sin egen skull. Men i det här läget så kände jag att det var viktigt för mig att åka på den här resan just för att bli en bättre version av mig själv. En bättre människa och en bättre mamma.

Efter tre veckor isär blev det ett kärt återseende mellan mor och dotter.

– Jag vill bara kramas hela tiden medan hon vill leka. Men det var så mysigt.

I sommar har Elisa sett till att få ordentligt med semester för att umgås med familjen som består av den treåriga dottern samt hunden Shiva, en tollare som Elisa haft i hela sex år.

Annons

– Jag ska försöka vara ledig med Irma och ta igen lite tid. Jag bor väldigt härligt här ute på landet så jag ska bara vara. Åka och äta glass, åka på utflykter, inte lägga ribban så högt utan försöka vara närvarande.

Hänt möter: Elisa Lindström

Ålder: 31

Bor: Strax utanför Mariestad

Gör: Artist och aktuell i Discovery+ nya program Kompani Svan som har premiär i höst.

Familj: Dottern Irma, 3.

Recept.se Nyhetsbrev

Hur är det att ha en treåring hemma?

– Det är full fart. Jag har henne varannan vecka och hon har mycket energi och stark vilja. Så det gäller att vara med.

Vad är det roligaste och mest utmanande med att vara mamma?

– Det roligaste är att man ser livet på nytt på något vis, man ser det genom hennes ögon. Hennes syn på livet och glada, öppna ögon beror ju mig på djupet. Det är svårt att sammanfatta att vara mamma, men hon är det största i mitt liv och det är henne jag lever för, säger Elisa och fortsätter:

– Men det är svårt att vara en bra förälder. Man går in i nya faser hela tiden som är utmanande. Det svåraste är att känna att man räcker till.

Annons

Känner du att det har varit ännu svårare sedan du skilde dig?

– Ja, det krävs ju allt av mig då. Absolut, det är lätt att känna skuld över att man har separerat. Jag jobbar mycket med att inte känna skuld.

Elisa Lindström om sorgen över skilsmässan – samt relationen till exet idag

Det var i början av 2021 som Elisa och den tidigare maken Markus Frykén, 31, beslutade sig för att skiljas. De forna paret var dessutom kollegor då de båda spelade i dansbandet Elisa's.

– Man vet fortfarande inte riktigt om man har fattat vad som har hänt. Det tar lång tid att bearbeta det. Jag och Markus var tillsammans länge så det är en jätteomställning, en jättesorg och usch, det är ett stort trauma liksom, för oss alla, säger Elisa.

Idag mår hon bra, även om resan till vart Elisa är idag har varit lång så har saker nu fallit på sin plats. Slutklämmen kom att bli tv-inspelningen.

– Det känns bra och jag känner mig lugn ändå i allt. Man får ha tillit till att allt löser sig. Jag mår bra och det har varit väldigt omtumlande och ett jättejobbigt år. När man gör ett vägval så kan det vara mycket annat också som sätts i rull så det har varit väldigt omtumlande och innan det nya fallet på plats så är det svårt, både praktiskt och känslomässigt.

Annons

– Men jag tycker att det här äventyret med Kompani Svan var räddningen för mig. Att få åka iväg och bara fokusera på mitt välmående. När man separerar och har barn så blir väldigt mycket av fokus på barnet och man glömmer bort och kanske inte har tid att sörja själv. Så jag har fått bearbeta mycket när jag varit iväg och gråtit en massa. Vilket jag kanske inte har haft plats för hemma. Det har varit renande att vara iväg.

Gråta måste man få göra, har det varit svårt att göra det med Irma hemma?

– Ja det är svårt man vill ju inte att hon ska vara orolig. Gör jag det så försöker jag prata med henne om det att vuxna människor gråter också och man behöver få gråta.

Ett och ett halvt år efter skilsmässan har Elisa och Markus hittat sitt sätt att få ihop vardagen tillsammans. De bor nära varandra och hjälps åt med dottern Irma. Att få ihop livet som artist med att vara ensamstående varannan vecka är inte det lättaste.

Annons

– Det är utmanande, men fördelen med Markus, vi hade ju dansbandet ihop. Så han är van vid det här livet och har förståelse för mitt yrke. Han vet vad det innebär, säger hon.

Dessutom får Elisa mycket hjälp av familjen som alltid ställer upp. Markus ser hon idag som en fin vän.

– Ja absolut, han är en fantastisk människa.

Elisa och Markus
Elisa och Markus skilde sig under 2021. Foto: TT

Hänt har tidigare skrivit om att Elisa har börjat dejta igen efter skilsmässan och mannen som fått henne att våga öppna upp igen är en gammal vän.

– Det känns spännande, fint och vackert.

Charlotte Perrellis drag – bloggade om Elisa

Framåt fokuserar Elisa både på musiken och mer tv. Att programleda är något som hon tycker känns lockande för framtiden.

– Nu ska jag släppa en ny singel här. Jag vet inte exakt datum men den är på väg ut. Så det ska bli jättekul, jag har liksom jobbat med lite olika musikaliska projekt men inte känt att det har flugit riktigt. Men så hittade jag en låt som jag tyckte väldigt mycket som så jag skrev en text till som betyder mycket för mig, så den ska släppas och sen får vi se, säger Elisa.

Annons

Drömmen om att arbeta med musik började när Elisa såg Charlotte Perrelli, 47, på tv för över tjugo år sedan. Under Melodifestivalen 2021 tävlade de båda plötsligt i samma tävling.

– Vi träffade under Melodifestivalen vilket var fint för min artistdröm kickade in när jag såg henne vinna Eurovison. Men första gången vi träffades var faktiskt när jag gick på gymnasiet. Då va hon där och gjorde en konsert, så sjöng vi ihop. Då vet jag att hon skrev så fint om mig på sin blogg att hon tyckte jag va bra och så där. Sen så vi har stött på varandra då och då, det är alltid ett trevligt möte med henne.

Elisa Lindström
Elisa tävlade senast i Melodifestivalen 2021. Foto: TT

Trots att Elisa bara är 31 år gammal menar hon att många av hennes drömmar redan har gått i uppfyllelse och därmed är hon öppen för vad framtiden har att erbjuda.

Annons

Vad är det bästa och sämsta i ditt liv just nu?

– Det bästa är Irma och att jag känner mig lugn och lycklig. Det sämsta är väl den här skulden att man tvekar så på att räcka till som mamma, artist och allt. Att få ihop livet.

Foto: Instagram/TT

Annons