Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter uppbrottet – Petra Medes nya liv med dottern: "Så tacksam"

Efter uppbrottet – Petra Medes nya liv med dottern: "Så tacksam"

Petra Mede älskar att vara mamma till lilla Adeline, 5 år. Nu berättar hon för Hänt om sina framtida barnplaner.

Skådespelerskan och programledaren Petra Mede, 48, håller just nu på att spela in den tredje säsongen av Bonusfamiljen, tv-serien som hela Sverige älskar. Där spelar hon den ensamstående mamman Katja, som trots sitt kyliga yttre ändå har tagit sig rakt in i tittarnas hjärtan. 

– Jag har aldrig varit med om något tidigare där folk har så mycket åsikter och engagemang, men det är väl för att folk känner igen sig, säger Petra. 

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

Hon är själv ensamstående mamma till Adeline, 5, som hon fick med sin dåvarande partner Mattias Günther. Två år efter dotterns födsel separerade paret. Petra har alltid varit hemlighetsfull när det kommer till sitt privatliv och därför varit fåordig när det gäller kärlekslivet. Hon pratar dock gärna om relationen med dottern som hon är mycket nära.

– För mig är mammarollen så rolig och spännande, berättar hon.

Sedan hon fick barn har hon valt bort fester, premiärer och galamiddagar. I och med att hon jobbar så mycket vill hon spendera all ledig tid med Adeline.

– Det handlar mycket om prioriteringar. När jag inte jobbar då är jag med min dotter. Jag tackar nej till alla typer av fester, och det är väldigt lätt att välja bort det när jag har henne, säger hon.

I höst börjar Adeline skolan, men några nya småttingar i hemmet blir det inte för Petras del.

– Nu är jag så gammal så det blir ingenting, säger hon och skrattar.

Hon har tidigare pratat om längtan efter fler barn, men sörjer ändå inte att det inte blev fler.

– Jag försöker vända på det och det är inte svårt. Jag är ju så tacksam för att jag fick henne, det är mycket mer tacksamhet i det än att jag sörjer att jag inte fick fler.

Hon ler när hon pratar om dottern, och upprepar flera gånger hur mycket hon tycker om att vara mamma. 

– Hade jag bara vetat hur roligt det skulle vara så… Men det är också lätt att säga i efterhand, nu har jag haft möjlighet att göra så mycket saker innan jag fick barn, säger Petra.

I år är hon en av sommarpratarna på Sveriges radio. På frågan hur det går med kärlekslivet säger hon skämtsamt att hon kanske borde prata om det i sitt program.

Mark Levengood sa att han skulle prata om hur de är att vara lycklig och homosexuell och då sa jag att jag kan ju prata om hur det är att vara lycklig och asexuell, säger Petra Mede.

HETAST PÅ HÄNT TV: JASMINE GUSTAFSSON berättar om uppbrottet med ADRIAN MONTIN

LÄS OCKSÅ: Petra Mede: ”Klart mamman ska vara hemma mest”

LÄS OCKSÅ: Sno kändisarnas knep till att behålla brännan – hela sommaren

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN