Petra Mede: "Klart mamman ska vara hemma mest"

Petra Mede avslöjade i radio att hon tycker att kvinnor ska vara hemma mer med sina barn. Hon mötte snabbt kritik för sina konservativa åsikter.

I veckan var komikern och Eurovision Song Contest-programledaren gäst hos radioprogrammet “Morgonpasset i P3“. Hon är också aktuell i SVT:s hurmorserie “Bonusfamiljen”, och därför var det inte konstigt när man i programmet kom in på familjeliv och olika familjekonstellationer. Men här överraskade komiken de övriga programledarna med sina åsikter.

– Jag säger som en del i min släkt, när man är gift och så kan jag tänka ”då är det som det ska vara”, säger Petra Mede i radioprogrammet och fortsätter:

– När jag fick barn så blev jag biologistisk, konservativ och ganska borgerlig.

Petra Mede med dotter Adeline.

En av Petra Medes åsikter är att mamman ska vara hemma mer med barnet än pappan, och hon utgår från sig egen familjesituation.

– Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”. Det är helt biologiskt. Det är en del av min kropp det första året. Jag kan inte generalisera, men så var det i mitt fall, säger Petra Mede i “Morgonpasset”.

När Hanna Hellqvist, en av programledarna i radioprogrammet, frågar om det inte försvårar relationen mellan barnet och pappan svarar Mede:

– Allt händer inte första året, pappan kan komma in senare. Jag säger inte att pappan inte ska vara med alls, utan jag tycker inte att det ska vara lagstadgat.

När hon möter kritik från de andra i studion säger Petra att det inte var så smart av henne att prata så öppet om sina åsikter.

– Inget jag har sagt de senaste fem minuterna har gagnat min karriär, skrattar hon i programmet.

LÄS OCKSÅ: Petra Mede övervägde självmord: Kändes omöjligt att leva

Av: Mikaela Alex

Foto: IBL

SENASTE NYTT!