Efter tragedin – husse Fredriks nya besked om TV4-hunden Lilla Nymo

Efter tragedin – husse Fredriks nya besked om TV4-hunden Lilla Nymo
TV4-hunden Lilla Nymo förlorade för en vecka sen fyra av sina fem nyfödda valpar. Men mitt i sorgen har husse Fredrik Steen fått ett glädjande besked om Lilla Nymos framtid.
Annons

Det har knappt gått en vecka sedan TV4 gav sorgebeskedet att deras hund Lilla Nymo blivit mamma för första gången – men samtidigt förlorat fyra av sina fem valpar.

Lilla Nymo hade skött födseln av valparna som ett proffs, men något hände och valparna insjuknade under helgen. Och på Nyhetsmorgons Instagram meddelade TV4 till slut att det bara var en av valparna som överlevde.

”Man får inte alltid veta orsaken till att sådant här sker. Även om man har avlat på ett friskt föräldrapar så kan det bli såhär tokigt utan påvisbar orsak, och det är bara att beklaga”, säger veterinär Lotta Möller i inlägget.

Lilla Nymos husse, hundcoachen Fredrik Steen, skrev ett inlägg på tjänstehundens egna Instagram-konto där han uttryckte sin oro.

”Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig”, skev Fredrik.

Annons

Nu har det gått en vecka sedan tragedin drabbade TV4:s tjänstehund, och husse Fredrik Steen kan ge glädjebeskedet att den valpen som överlevt mår prima. Lilla Nymo har enligt honom tagit händelsen hårt och har varit nedstämd, men samtidigt har hon fått stort stöd i sin roll till valpen som överlevt. De båda är enligt Steen på bättringsvägen och i dagarna har de även fått glädjebeskedet att händelsen inte kommer påverka Lilla Nymos chanser att bli mamma i framtiden igen.

– Det finns inga konstigheter. Det är så veterinärerna har sagt, det behöver inte vara genetiskt. Snarare är det så att det kan vara några bassilusker till höger och vänster som inte stämmer, säger Steen i Nyhetsmorgon.

Vad de avlidna valparna råkat ut för är ännu oklart.

– Jag har undrat jättemycket och jag har analyserat. Men i och med att vi sannolikt aldrig kommer få svar har jag släppt det och kommer njuta av det som är trevligt i stället, säger han i Nyhetsmorgon.

Annons

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…