Efter sveket i Robinson – därför tvingas ingen lämna i örådet

Robinson 2019 Fia Grönborg och Linn Lund

Lag syd hamnar i öråd i veckans Robinson. Men det slutar inte riktigt som tjejpakten i laget har tänkt sig. ”Jag har uppenbarligen blivit ljugen rakt upp i ansiktet av herrarna här”, säger Fia Grönborg.

Robinson 2019 har nu kommit igång ordentligt, och så även det taktiska spelet. Den här veckan är det lag syd som förlorar och därmed hamnar i öråd. En person ska röstas ut, men på ön finns två gulddubloner gömda. Den som hittar en dublon får en eventuell röst mot sig borträknad i örådet.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Åsa Engström, 29, förlorar en immunitetstävling i lag syd och får därmed en extra röst på sig. Det är inte riktigt vad hennes paktgrupp har räknat med.

– Att Åsa kom sist är ett slag mot våran taktik, säger Emilio Strukelj, 27.

– Det enda som kan göra att Åsa räddas ikväll är att hon hittar flera dubloner, säger Lucas Crespo Peñaloza, 26.

Åsa riskerar nämligen att åka ut då den andra pakten i laget bestående av Fia Grönborg, 23, Bonnie Almerstedt, 45, och Linn Lund, 29, vill rösta ut henne.

Svarar inte på Anders Öfvergårds fråga i örådet

Med hjälp av sina paktkamrater Lukas och Emilio lyckas Åsa få tag på båda dublonerna, något hon väljer att hålla tyst om. När lag syd väl sitter samlade på örådet säger hon istället att hon tror att det är hon som kommer åka hem. När programledaren Anders Öfvergård, 51, frågar om någon har hittat dublonerna sitter Åsa tyst.

– Om någon nu har en dublon vill jag att ni lägger dem i kistan när ni röstar. En dublon blockerar alltså en röst på den som lägger ned den, säger Anders.

När rösterna väl läses upp av honom kommer det också fram att Åsa hela tiden har haft dublonerna på sig. De från tjejpakten ser chockade ut, inte bara för att Åsa har dolt sina dubloner.

– Killarna hade lovat mig att de skulle ta ut Åsa, men de ljög ju då, säger Linn. 

– Jag har uppenbarligen blivit ljugen rakt upp i ansiktet av herrarna här, säger Fia.

Duellen mellan Fia Grönborg och Åsa Engström

Emilio försvarar sig med att det är för spelets skull han vill ha kvar Åsa. Tack vare att hon kan räkna bort två röster blir det istället lika mellan henne och Fia. En omröstning äger rum, men även den slutar lika. 

– Ni verkar inte komma överens om det här, så därför kommer Åsa och Fia mötas i en duell innan pristävlingen. Den som förlorar den får åka hem, säger Anders. 

Därmed får hela laget gå hem ihop och istället kommer någon av Fia och Åsa att få åka hem imorgon efter duellen.

”Vi har alltid reservplaner och den här gången fick inte duellen plats i samma avsnitt som örådet”, skriver Joel Bendrick, exekutiv producent för Robinson, till Hänt angående kvällens händelse.

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 samt söndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER: Robinson-deltagarnas kritik mot Adnilson efter utröstningen

LÄS MER: Så lever Robinson-Robban idag – självmordsförsök, smärta och kärlek

LÄS MER: Expedition Robinson 2019: Här avslöjas hemligheter om deltagarna

FOTO: TV4