Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter svåra olyckan: Därför bär Farmen-Jocke solglasögon

Joakim "Farmen-Jocke" Ljunggren avslöjar anledningen till varför han bär solglasögon i TV3-programmet Hemliga beundrare.

I säsongspremiären av TV3:s dejtingprogram Hemliga beundrare går Joakim "Farmen-Jocke" Ljunggren på dejt med sin hemliga beundrare Ulrica Svedberg. Men under hela dejten sitter Farmen-profilen med solglasögon på, men avslöjar sedan sanningen om tilltaget...

Hemliga beundrare är tillbaka igen på TV3. I säsongspremiären dyker ett välbekant ansikte upp, Joakim Ljunggren, 55, mer känd som Farmen-Jocke efter sitt deltagande i TV4-programmet 2015. Tv-profilen har blivit ditbjuden av sin hemliga beundrare, kompisen Ulrica Svedberg, 45, som vill mer än att just bara vara vän.

Trots långa sena telefonsamtal har de båda aldrig lyckats umgås på tu man hand och nu är Ulrica nyfiken på om Joakim vill ta relationen till en ny nivå.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Ulrica Svedberg är märkbart nervös inför dejten med Joakim Ljunggren och hon avslöjar att det är för att han har många beundrare sedan sin medverkan i Farmen. Även Farmen-Jocke ger ett nervöst intryck, bakom sina solglasögon, men blir glad när han ser vem det är som han ska träffa.

– Va fan! Det är inte sant! utbrister han i förvåning men blir glad att det är hon.

Det är också Farmen-Jockes första dejt i hans 55-åriga liv avslöjar han, och kanske är det därför den inte flyter på riktigt…

När Ulrica Svedberg ber Farmen-Jocke att ta av sig sina solglasögon gör han det motvilligt.

– Det är som jag minns dem, säger hon och skrattar när hon får se hans blå ögon.

– Ja, du har sett dem en gång eller..? säger Farmen-Jocke och förklarar för tv-tittarna varför han de senaste åren burit solglasögon bland folk.

– Att jag går med solglasögon kom efter att jag var med i en olycka i Thailand, jag vet inte vad som hände när jag var så medicinerad när jag kom hem. Jag var folkskygg, jag blev jättekonstig och från att vara en social människa till att bli anti-social, man tror inte att det är sant alltså! säger han och konstaterar:

– Det här är mitt skydd, därför går jag med dem.

2015 var Farmen-Jocke nära att dö efter en olycka i Thailand. Efter att ha sprungit in i en glasdörr i ett varuhus på ön Kom Samet skars kroppspulsådern av på ena benet. Farmen-Jocke var nära att förblöda, men lyckades efter mycket om och men komma till ett sjukhus i Bangkok där han opererades i tre timmar.

– Så rädd har jag aldrig varit, sa han då i en intervju med Aftonbladet.

Men efter operationen led tv-profilen av flera svåra komplikationer. Han blev först väldigt sjuk, och när han flera veckor senare skulle flygas hem till Sverige sprack en artär i benet innan planet skulle lyfta och han var tvungen att opereras igen i Thailand.

När han väl var hemma igen kämpade han mot att vänja sig av den tunga medicineringen som han fick i Thailand.

– Min kropp skriker efter knark, jag slåss med demoner. Psykiskt mår jag inte bra, berättade han öppenhjärtigt då för Aftonbladet men förtydligade senare i samma tidning att han inte har problem med droger

– Jag har slutat med starka medicinerna för att jag inte vill ha det. I Thailand fick jag sprutor, och tabletterna spottade jag ut. Allt för att inte fastna i det. Det är för att jag har en kärlek till livet och vill komma tillbaka, sa han då.

LÄS OCKSÅ: TV4:s hårda besked: Därför stoppas Farmen-profilen från Robinson

LÄS OCKSÅ: Felicia Book bryter tystnaden om Farmen VIP

FOTO: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN