TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter Steffos pinsamma miss i Nyhetsmorgon – kräver svar: ”Men Steffo”

06 maj, 2022 
Lovisa Ström
Steffo Törnquist, Nyhetsmorgon
När konstsamlaren Tom Böttiger gästade Nyhetsmorgon under förra veckan la Steffo Törnquist en kommentar som har fått många att reagera.
Nu avslöjar programledaren sanningen bakom kommentaren.
Annons
Maria Forsbloms fina hyllning till sin mammaBrand logo
Maria Forsbloms fina hyllning till sin mamma

Konstsamlaren Tom Böttiger har kommit på den fantastiska idé att snickra ihop ett par fågelholkar för att sedan låta flera av Sveriges främsta konstnärer göra vad de vill med dem. Mellan den 3/5 – 17/6 kommer holkarna att ställas ut på Riche i Stockholm och många är nyfikna på att se vad de olika konstnärerna har kommit fram till.

Under förra veckan gästade Tom Nyhetsmorgon för att prata om sin nya utställning.

Helene Billgren om det nya uppdraget

En av konstnärerna som Tom har kontaktat är Helene Billgren och även hon var med i Nyhetsmorgon för att prata om projektet. I programmet berättar hon om hur tankarna gick när hon fick förfrågan.

– När Tom ringer så säger man ju ja, men sen börjar man ju tänka att fågelholk känns ju inte helt självklart att man ska göra. Så det var också en utmaning förstås, säger hon.

– Är det kul? För vi som står utifrån tycker ju det är kul för då ser man ju 27 olika konstnärers lösning på ett identiskt problem. Men det kanske är lite läskigt?, frågar Steffo då varpå Helene erkänner:

– Det var lite läskigt att få det där paketet, det stod ganska länge i ateljén.

Hon fortsätter:

– Men för mig var det så att jag kände att jag ville ha en idé. Det var ju inte bara att måla på den utan det måste ju hända något för att tycka det är kul, men när jag fick min idé så kände jag att "ja, nu kan jag sätta igång."

Annons

Hon visar sedan upp sitt fågelholk som bland annat har flera svarta prickar på sig. I programmet förklarar hon också tanken bakom prickarna.

– Fåglar är ju mycket symbol. Frihet, natur och så har vi ju Askungen och den där klänningen som fåglarna gör och det finns många idéer och tankar just om fåglar. Så då tänkte jag att fåglar kanske vill smycka sin egen holk. Så min idé var att fåglarna har pickat sitt egna mönster, berättar hon.

Efter Steffos pinsamma miss i Nyhetsmorgon – tittarna kräver svar: ”Men Steffo....”

När Helene har berättat klart om sin holk tar Tom över för att visa några andra exempel på hur konstnärerna har tagit sig an utmaningen - bland annat en holk som ska föreställa ett "gökhål".

– Den här kan vi också ta upp, men vi kanske inte behöver gå in på detalj. Men den här heter "gökhålet" så kan man med egen fantasi fundera på den, säger han varpå Steffo svarar:

– Nej, jag förstår ingenting.

Men i kommentarsfältet på Steffos Instagram är det nu flera som reagerar på att han inte "förstod" vad "gökhålet" syftade på.

Tom Böttiger visar upp den så kallade "gökhålet" i Nyhetsmorgon.

”Gökboet, visst fattade du Steffo?”, undrar bland annat en person varpå en annan skrattar gott åt händelsen:

”Men när du Steffo inte fattade ”gökhålet” på fågelholken..då fick jag ett skrattanfall.”

Och nu avslöjar Steffo sanningen bakom kommentareren.

”Låtsades,” skriver han i en kommentar under sin egna bild.

FOTO: TV4

Annons