TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s svar om säkerheten – efter skadorna i Fångarna på fortet

21 jan, 2023 
André Färnsveden
Fortet, Joakim Lundell som faller och Anders Södergrens blodiga sår.
Genom åren som Fångarna på fortet har sänts har tittaren fått vittna en hel del skador.
Nu svarar kanalen på frågan om säkerheten i programmet.
Tyvärr händer det olyckligtvis...”, skriver TV4 till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Södergrens skräckskada i Fångarna på fortet – tvingas avbrytaBrand logo
Anders Södergrens skräckskada i Fångarna på fortet – tvingas avbryta

Succéprogrammet Fångarna på fortet är nu tillbaka i tv-rutan med en ny säsong, och som vanligt har de tävlingssugna kändisarna samlats på Fort Boyard, i Frankrike. I år får vi se profiler som Maria Montazami, Lotta Engberg och Casper Janebrink för att bara nämna några få.

Som vanligt är även de två programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan på plats, och får sällskap av Peter Stormare i rollen som kapten Kaboom.

Programmet har sänts i väldigt många år, faktum är att det hade premiär hela 33 år sedan. Genom åren har det hunnit hända en hel del, inte minst om man tänker på skadorna som skett i programmet. I år är inte heller något undantag.

Otäcka skadorna i Fångarna på fortet

Det är tuffa utmaningar som de tävlande i programmet ställs emot, och i många fall går inte saker riktigt som planerat. Ett exempel är fjolårets säsong då boxaren Michaela Lauren tvingades pausa sin medverkan för att uppsöka vård. Det efter att ha försökt ta ut en nyckel som bara sekunder innan hade värmts upp av eldslågor.

Annons

”Jag fick även gå på penicillin i 10 dagar efter och kunde inte heller sköta mitt jobb eller träna på lång tid efter. Riktigt tråkigt och frustrerande på en så onödig grej som inte var mitt fel”, skriver Mikaela i ett meddelande till Hänt.

– Jag hade ändå tur i oturen. Om man tänker att det tagit i tinningen, då hade man ju dött. Eller om det tagit i ögat. Det är ju livsfarligt. Så jag är ganska nöjd att jag klarade mig så pass bra ändå. Det kändes lite ogenomtänkt det där rummet. Jag var lite bitter på det faktiskt, sa han till Aftonbladet.

Gunde sa faktiskt åt mig flera gånger innan, men jag lyssnade med ett öra och var bara så fokuserad på hur jag skulle få nyckeln. Hade jag lyssnat så hade inte detta hänt. Jag tryckte först och hade nacken emot. Men inget hände trodde jag så lutade mig framåt då tryckte igen tror jag”, skrev Joakim till Hänt.

Annons

Som tur var slapp han stora skador och kunde återhämta sig efter en kort period.

”Inte haft långvariga problem men var öm och hade ont ett par veckor efter”, skriver han till Hänt.

Kanalens svar om säkerheten i Fångarna på Fortet

Men en fråga som verkar vara återkommande i programmet är säkerhetsrisken med tanke på alla skador som sker i ett och samma program.

När Hänt når TV4 ger de sin syn på fortets säkerhet och de skadorna som har hänt under säsongens gång.

Självklart får alla medverkande noggranna genomgångar över säkerheten på Fortet. Tyvärr händer det olyckligtvis att någon skadar sig när det är tuffa fysiska utmaningar, men säkerheten är prio på fortet och alla celler och utmaningar testas rigoröst innan inspelning”, hälsar exekutiv producent Jonathan Nordin.

FOTO: TV4

Annons